Головна » 2014 » Март » 11 » 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка
17:00 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка

«Він поет  усього людства, - так сказала про Тараса Григоровича Шевченка відома англійська політична діячка Полін Бентлі.  

- Тарас Шевченко виходить за межі однієї країни. Його заклик до братерства й любові,  до правди й справедливості, а над усе - до волі, має всесвітнє значення»

Відкриття та продовження Шевченківського Тижня 11.03-14.03 н.р 

* Літературно-музична композиція «В сімї вольній, новій ми тебе не забули, Тарасе» 

* Книжкова виставка «Геній, мислитель, пророк» 

 

 


Шевченка справедливо називають поетом слова, співу, митцем пензля. "Він був сином мужика і став володарем в царстві духа, - писав про Тараса Шевченка Іван Франко. – Спочатку кріпак, який став велетнем у царстві людської культури…" Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі у ржу… Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і все розквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори.

* Конкурс на краще декламування поезій Т.Г.Шевченка

* Виставка творів образотворчого мистецтва учнів 5-7класів 

* Конференція на тему: «Тарас Шевченко і сучасність»

 

 


Тарас Григорович Шевченко – син українського народу, гордість і слава його. Життя і творчість нашого Кобзаря є для нас своєрідним моральним кодексом, твори Шевченка роблять людей кращими, ласкавішими, доброзичливими. Він є одним з найталановитіших і найвидатніших письменників світу. Відомий і як художник, а передусім – як полум’яний борець за щастя знедоленого українського народу.

 

* Конкурс на краще виконання пісні Т.Г.Шевченка

 

* Виховні години на тему: «Невмируще слово Кобзаря»

* Літературне свято «Ми – маленькі українці»

 

 

 


Важким і тернистим був шлях народного співця. Шевченко для свідомості українців – не просто література. Він – наш всесвіт. «Хто Шевченка прочитав, той багатший серцем став». Явище Шевченка – виправдання України перед людством, підтвердження нашої національної повноцінності. Слово, яке не співвідноситься з його словом, - нічого не варте. До Шевченка треба доростати всім життям.

 

* Закриття Шевченківського тижня. Святковий концерт

«І мене в сім’ї великій…!»

Переглядів: 851 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/9 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar