Головна » 2014 » Октябрь » 25 » 70-та річниця визволення Закарпаття від фашистських загарбників
15:19 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
70-та річниця визволення Закарпаття від фашистських загарбників

Сьогодні, 25 жовтня, пройшов урочистий мітинг-реквієм з нагоди 70-ї річниці визволення рідного села та Закарпаття загалом від німецьких окупантів. В черговий раз, учні та вчителі Макарівської загальноосвітньої школи, а також громада села показали, що пам'ятають свою історію та пишаються її героями-визволителями.

Про непростий час для рідного краю розповів директор школи – Гранчак Володимир Михайлович, який і відкрив мітинг. Під час свого виступу він акцентував увагу присутніх на тому, що завданням кожного сьогодні є вшанування вічного подвигу Захисників Вітчизни, і ми не маємо права забувати гірку правду страшної війни та закликав вшанувати їх пам'ять хвилиною мовчання. 

Із словами вітання до присутніх також звернувся вчитель історії – Плеша Василь Петрович, розповів деякі цікаві факти про війну загалом, про важкий бойовий шлях наших краян, який вони, незважаючи на всі гіркі втрати та дорогу  ціну перемоги, з гордістю пройшли та наголосив на необхідності збереження пам’яті про героїчні подвиги наших співгромадян під час війни.

На жаль, у цьому році на святі не було присутньо жодного ветерана, але ми ніколи не забудемо про героїчні сторінки історії, про ту страшну ціну, яку заплатило старше покоління за мирне майбутнє нащадків, за наше право на життя. Учні разом із керівником Печора Н.І., підготували літературну композицію «Ви – перемогли! Ми – пам’ятаємо!». У кінці заходу вихованці поклали квіти вдячності до пам’ятника, встановленого на честь загиблих воїнів-односельчан. Крім того, у школі була організована книжкова виставка «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», провелися виховні години, а також учні підготували малюнки та стінгазету на тему: «Ви – перемогли! Ми – пам’ятаємо!».

Переглядів: 1006 | Додав: NS_creative | Рейтинг: 5.0/7 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar