Головна » 2014 » Ноябрь » 22 » 81-а річниця пам’яті жертв Голодомору
21:31 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
81-а річниця пам’яті жертв Голодомору
Голодомор в Україні – одна з найжахливіших національних трагедій та наймасштабніших гуманітарних катастроф в історії людства. 1933-й рік… Його жертви… Знищення українських синів і дочок – ця тема найболючіша з усіх, яких торкаєшся вдивляючись у ті страшні роки. Найчорніший час між чорними часами в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю народу найродючішої землі.

22 листопада 2014 року в Україні відзначається 81-а річниця Голодомору 1932-1933 років. У зв’язку з цією датою, упродовж тижня, в Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся ряд виховних заходів з метою висвітлення трагічних подій Голодомору 1932-1933 років та вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу. Класні керівники провели уроки пам’яті «Голодом вбивали нашу свободу.  Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». В шкільній бібліотеці було організовано тематичну літературну виставку «Твій біль, Україно». Також, на уроках історії дітям були продемонстровані документальні фільми про ті страшні події 1932-1933-х років. Крім цього, учні школи взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку пам’яті».  Метою виховних заходів є: сприяти поверненню історичної пам’яті про голодомор 1932 – 1933 років, формувати в учнів повагу до подій тих часів, виховувати почуття співпереживання, поваги до минулого України. 

Вшанування пам’яті жертв Голодомору відбулося під загальним гаслом «Пам’ять єднає» та під знаком єднання і незламності Українського народу. Під час усіх заходів увагу було акцентовано на вищій цінності людського життя, недопустимості в сучасному цивілізованому світі попрання прав та свобод людини, тортур та убивств.

Переглядів: 544 | Додав: NS_creative | Рейтинг: 5.0/4 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar