Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 63 64 »
Like
1

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. 3 грудня в нашій державі відзначається Міжнародний день інвалідів. Зазвичай таких людей називають людьми із особливими потребами. Однак попри свої недуги - прив'язаність до візка, відсутність слуху чи зору - вони демонструють світові свої надможливості і стають для абсолютно здорових громадян прикладом мужності та рішучості зайняти активну життєву позицію. 
Захищаючи гідності інвалідів ми захищаємо своє людське обличчя. ... Читати далі

Переглядів: 537 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 03.12.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
6

26 листопада – День пам’яті жертв голодомору.
Щороку в четверту суботу листопада Україна на державному рівні вшановує пам’ять загиблих від Голодомору - геноциду українського народу. 
На виконання Закону України «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні» № 376-V 26 листопада 2016 року в країні відбудуться традиційні жалобні заходи. 
3 метою гідного вшанування загиблих від геноциду українського народу, вчиненого тоталітарним сталінським режимом, учні Макарівської школи запалили свічку пам'яті за невинно убієнними жертвами біля хрестів села. ... Читати далі

Переглядів: 409 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 26.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

Кажуть, що минуле не належить нікому. Воно - надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!
З нагоди річниці пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено ряд виховних заходів з метою висвітлення трагічних подій та вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу. Класні керівники провели уроки пам’яті «Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». В шкільній бібліотеці було організовано тематичну літературну виставку «Твій біль, Україно». Також, на уроках історії дітям були продемонстровані документальні фільми про ті страшні події 1932-1933-х років. Крім цього, учні школи взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку пам’яті». ... Читати далі

Переглядів: 465 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 26.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

        24  листопада у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів під керівництвом вчителя  англійської мови Фазекош В.І. проведено Всеукраїнський конкурс з англійської мови «Грінвіч».  Свої знання іноземної мови перевіряли   29 учнів  5-11 класів.
  Як відомо, конкурс «Грінвіч» проводиться відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України та в межах виконання програми вивчення та популяризації англійської мови в середній школі на 2016 рік, який проголошено роком англійської мови.
  Метою конкурсу є пошук та підтримка талановитих школярів, розвиток  інтересу до англійської мови та культури англомовних країн, активізація позакласної та позашкільної роботи з англійської мови, формування навичок пізнавальної та творчої діяльності школярів. Саме проведення  конкурсу  допомагає учням старших класів опрацювати методи роботи із тестовими формами контролю.
  За  рахунок організаційних ... Читати далі

Переглядів: 786 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

Україна-це територія гідності і свободи, країна патріотів і мужніх громадян,які вміють стати на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору. 
Такими українців зробила не одна, а дві революції : 
Майдан 2004 року та Революція Гідності 2013 року. 
21 листопада в Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів учні 8 класу (кл. керівник Туряниця М.І) провели виховну годину до вшанування доленосних подій, патріотизму й мужності громадян нашої держави на тему: "Україна гідна свободи". ... Читати далі

Переглядів: 390 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Одним із символів України й усіх українців світу є Тарас Шевченко. Минуло вже багато років від дня народження славного сина нашої землі, але й сьогодні його слово живе між нами. Кобзаря увічнено в скульптурах і пам'ятниках, у назвах вулиць і театрів, у кінофільмах. Знаковим явищем стало щорічне проведення
Міжнародного літературного конкурсу ім. Т. Шевченка.

Учні Макарівської ЗОШ І- ІІІ ступенів беруть активну участь у цьому заході. Цього року 9 листопада у першому етапі конкурсу було задіяно 16 учнів 5- 11 класів. ... Читати далі

Переглядів: 429 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 19.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Сучасна молодь вступає в життя не тільки в період бурхливого розвитку науки і техніки, а й  у період впливу негативного ряду  чинників, перше місце серед  яких посідає куріння. Тютюнопаління  та його вплив на організм людини стали сьогодні соціальною і медичною проблемою.
Багато хто не знає  достатньо про шкоду й усі наслідки паління.
Куріння – це добро чи зло? Це потреба організму чи дань моді? Чи можливо в сучасному світі досягнути успіху без куріння?
Відповідь саме на ці питання дали бесіди, проведені днями в Макарівській  ЗОШ І-ІІІ ст. ... Читати далі

Переглядів: 420 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

                           Гідність людини полягає в тому, щоб любити тих, хто її ображає.
                                                                                                       Марк Аврелій


Поняття «толерантність» є синонімом слова «терпимість», саме так воно звучить латинською. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві. Адже соціальні взаємовідносини постійно змінюються, породжуючи то гармонію, то перевагу. У різних людей – різні погляди на життя, працю, кохання тощо. Чи завжди ми поважаємо думки, погляди інших? Як треба поважати інших? Чи треба прагнути, щоб інша людина сприймала ваші погляди? 
В умовах соціальної розмаїтості дуже важливо встановити культуру миру, що неможливо без дієвого виховання, заснованого на принципах толерантності. ... Читати далі

Переглядів: 697 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 16.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

10 листопада 2016 року в Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання комісії старостату. Лідер школи Попович Мирослава винесла на обговорення ряд питань, які були заплановані на листопад .
Перш за все, визначилися з підготовкою та проведення Міжнародного дня толерантності.  Члени комісії  внесли свої пропозиції , поділилися думками щодо планів у класних колективах на цей день.
Не оминули увагою і вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 рр. ... Читати далі

Переглядів: 479 | Добавил: mrsmilebeatbox | Дата: 15.11.2016 | Коментарі (0) Поділитися: