Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 63 64 »
Like
6

ЗНО - 2015: п’ять нововведень, що очікують абітурієнтів

     Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році пройде за тією ж процедурою, що й в попередні роки, за виключенням п’яти нововведень, які внесені після ретельного аналізу проведенняЗНО. Про це повідомив директор УЦОЯО Ігор Лікарчук під час засідання Правління Громадської ради при МОН.
Лікарчук нагадав, що Український центр оцінювання якості освіти пропонує впровадити новий підхід визначення результатів ЗНО.
       "У 2006 році, коли ЗНО було в останнє проведено у якості експерименту, було прийнято рішення, для того, щоб відсікти тих абітурієнтів, які мають погані знання, поставити умовний бар’єр в 124 бали. Це рішення було суб’єктивним. Це нічим не обґрунтована величина. Кожний рік 124 бали – це зовсім різні оцінки, тому що кожен рік різна кількість учасників ЗНО", - зазначив Ігор Лікарчук.
       За його словами, для того, щоб зробити оцінку зовнішнього оцінювання об’єктивною було вирішено запровадити поріг "склав ЗНО" та "не склав ЗНО" ... Читати далі

Переглядів: 612 | Добавил: MS_creative | Дата: 23.10.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

Чотирнадцятого жовтня відзначається одне з найбільш шанованих свят в Україні - свято Покрови Пресвятої Богородиці, або, як зазвичай кажуть, "Покрови" чи "Святої Покрови". Це свято одне з найголовніших для українського народу. Як свою заступницю Пречисту Діву Марію особливо шанували лицарі українського духу – козаки та воїни Української повстанської армії.

За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь. Мешканці міста в гарячій молитві звернулись до Божої Матері з проханням про порятунок. Богородиця з'явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення і стали християнами.

На честь Покрови Пресвятої Богородиці в Україні зведено тисячі храмів. Ікони Божої Матері є майже в кожній українській родині. Від часів Хрещення Київської ... Читати далі

Переглядів: 530 | Добавил: NS_creative | Дата: 14.10.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
15

Учителю! Пораднику і друже!
Ви вибрали дорогу непросту.
Ми Вам сьогодні дякуємо дуже,
За Вашу працю вчительську святу!

Сьогодні, 2 жовтня, у нашій школі відзначався День працівників освіти – свято, яке звільняє від буденності й допомагає осягнути найголовніше у житті. Кожен з нас згадує свого Вчителя – того, котрий долучив до книги, запалив іскорку знань, був старшим другом і порадником, кому ми зобов’язані своїми життєвими і професійними перемогами. Ми схиляємо голови перед мудрістю і жертовністю освітянина – учителя, вихователя, викладача, майстра, зусиллями якого твориться майбутнє нашого краю, всієї нашої держави. 

Приємною частиною цього дня став виступ учнів 9 класу, який організувала їхній класний керівник, Черешня Н.І. Вихованці підготували чудові концертні номери та привітали весь педагогічний колектив. Були представлені цікаві пісні, вірші, а також веселі сценки з учнівського життя. У це чудове осіннє свято наші улюблені педагоги прийняли квіти, багато побажань здоров'я і щастя від школярів. ... Читати далі

Переглядів: 843 | Добавил: NS_creative | Дата: 02.10.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
6

Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає свято людей найгуманнішої і щирої професії — вчителів. День, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками вихованців та педагогів.

Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися, адже ці люди - вчителі, педагоги, своєю працею, даруючи свої знання учням, роблять великий внесок у розвиток людської особистості, і тим самим у розвиток нашого суспільства.

Дорогі педагоги! Ваша праця наполеглива та натхненна, вона збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям і людяністю. Немає нічого важче, ніж навчати. Ви досконало володієте цим секретом і щедро ділитеся знаннями з усіма учнями. Ви прищеплюєте своїм вихованцям любов до знань, сієте в їх серцях зерно прекрасного ... Читати далі

Переглядів: 747 | Добавил: MS_creative | Дата: 01.10.2014 | Коментарі (1) Поділитися:

Like
6

  

Учні старших класів разом із вчителями виявили ініціативу та вирішили приєднатися до благодійної акції «Допоможемо разом». Протягом тижня у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  проводитиметься збір благодійних коштів. Всі пожертви підуть на допомогу та потреби воїнам, що беруть участь в АТО на сході України. Просимо всіх бути небайдужими та долучитися до акції, адже бійцям на передовій та їх пораненим побратимам важлива навіть найменша наша допомога, прояв уваги і тепло. Дякуємо всім за підтримку, чуйність і готовність іти на допомогу.
                                                                                            Ми робимо спільну добру справу!

Переглядів: 655 | Добавил: NS_creative | Дата: 30.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5


Шановні бібліотекарі!

      Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства. Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.
       Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Нині бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують читачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства.
      Адміністрація та вчителі  нашої школи вітають Мейсар Н.І., з професійним свято ... Читати далі

Переглядів: 829 | Добавил: MS_creative | Дата: 30.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

Учні 4 класу долучилися до осіннього свята в школі, яке проводилося 24 вересня. Класний керівник Гардубей М.В., підготувала та провела виховну годину. За мету заходу було взято: розширити і збагатити знання дітей про осінь; розвивати увагу, мислення, пізнавальні інтереси, сприяти вихованню любові та дбайливого ставлення до природи, формувати бережливе ставлення до результатів праці, екологічної культури, виховувати дружні стосунки. Також, вихованці підготували чудовий виступ, на якому декламували вірші та співали пісні. Всім присутнім на заході дуже сподобалося, як маленькі школярі приготували свято та перетворили його у осінню казку.

Після закінчення заходу, заступник директора по виховній роботі Мейсар С.Ф., привітав усіх зі святом, побажав подальших творчих успіхів та наснаги, а також подякував усім за активну ... Читати далі

Переглядів: 734 | Добавил: NS_creative | Дата: 24.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Сьогодні, 24 вересня, у школі відбулося свято осені. Учні усіх класів взяли активну участь та проявили свою майстерність у виготовленні виробів з природних матеріалів. На виставці були представлені різні аплікації, фруктові композиції та осінні букети. Журі в складі Мейсар Н.І., Шебела М.І., Черешня Н.І, Гузинець Н.І. та Гардей О.М., оцінювали всі роботи та обирали переможця, якого буде озвучено на урочистій лінійці. Оригінальність, естетика, творчий задум – критерії, за якими обирали найяскравішу осінню композицію. Однак, журі відзначило учнів усіх класів за долучення до свята, клопітку роботу та цікаві композиції. Кожна з робіт була по-своєму гарно оформлена та відображала дари, які приносить нам осінь. ... Читати далі

Переглядів: 1169 | Добавил: MS_creative | Дата: 24.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
7

22 вересня наша держава відзначила День партизанської слави, вшановуючи пам'ять всіх, хто віддав за щасливе майбутнє своє життя. Цей день - особливе свято для всіх, хто на невидимих фронтах воював за свободу нашої Батьківщини, ціною величезних зусиль наближав Велику Перемогу. Він втілює патріотизм і відвагу сотень тисяч підпільників, їх готовність пожертвувати найціннішим, що є у кожної людини - життям.
     В умовах тотального терору рух народного опору став грізною силою. Відсутність військового досвіду і необхідного озброєння компенсувалася стійкістю характеру і мужністю простих людей. І навіть нелюдські випробування не змусили їх схилити голови перед окупантами. Де б не ступав чобіт загарбника, фашистів завжди зустрічав опір.
       Вшановуючи пам`ять героїв Великої війни, 23 вересня учні 11 класу провели годину спілкування до Дня партизанської слави, ознайомилися з діяльністю партизанських та підпільних організацій на Закарпатті.
      За мету було взято: розширити знання учнів про партизанський рух в Україні, героїв партизанського руху; розвивати образне мислення, артистичні ... Читати далі

Переглядів: 745 | Добавил: NS_creative | Дата: 23.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися: