Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 52 53 54 55 56 ... 63 64 »
Like
8

 

Людина створена природою для миру, а не для війни,
народжена для радості, а не для горя.
Франсуа Рабле

       Прагнення миру між людьми сягає в глибоку-глибоку давнину. Біблійна легенда про це розповідає так. Після всесвітнього потоку Ной випустив голуба, аби довідатися, чи спала вода на землі. Голуб, повернувшись, приніс оливкову гілочку як свідчення благодатних умов для проживання. З того часу почали вважати зображення голуба з оливковою гілочкою символом миру, добра та благополуччя.
      Для більшості людей планети Земля мир – це повсякденна реальність. Та не всі живуть щасливо. Для багатьох людей у сучасному світі спокійне життя – це лише казкова мрія. Для них насамперед і існує День миру. ... Читати далі

Переглядів: 2830 | Добавил: MS_creative | Дата: 22.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
11

Спочатку це свято не мало чіткої дати і, починаючи з 1982 року, святкувалося в третій вівторок вересня (день відкриття чергової сесії Асамблеї ООН). Однак, в резолюції від 7 вересня 2001 Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» мали вже проходити щороку в одну і ту ж дату — 21 вересня.
   Мета цього свята полягає в тому, щоб хоча б на один день відмовитися від ведення бойових дій у світі. Цей день, як правило, в ООН починається з церемонії біля Колоколу миру, в який вдаряє Генеральний секретар ООН після свого звернення. Цей Колокол був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На колоколі красується напис, який відомий багатьом: «Да здравствует всеобщий мир во всем мире» (цей Колокол дзвонить лише два рази на рік: перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз — вже з нагоди святкування «Міжнародного дня миру»). Далі йде  хвилина мовчання, яка покликана вшануванню пам’яті загиблих, та виступ голови Ради безпеки ООН.
Привернути увагу до проблеми миру на землі — ось основна мета цього свята. У нашому світі дуже багато цікавих речей, невідомих фактів і нерозкритих потенціалів самої людини. До чого військові конфлікти, коли є хвороби, що вбивають без зброї і насильства? Саме з цим варто боротися, а не прагнути про ... Читати далі

Переглядів: 4353 | Добавил: NS_creative | Дата: 19.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

     

        Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишиться спорт. З 8 по 12 вересня 2014  року в Макарівській ЗОШ проводився Тиждень фізичної культури і спорту, який був присвячений темі: «Здоров'я кожної людини – це її багатство».
      Щоб залучити до участі в тижні фізичної культури якомога більше учнів школи, учителі творчо підійшли до організації усіх виховних заходів. Заступником ... Читати далі

Переглядів: 639 | Добавил: MS_creative | Дата: 14.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

Найближчим часом буде змінено механізм забезпечення якості освіти. Державне замовлення буде розподілятися між тими вищими навчальними закладами, що дають якісну освіту. Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на робочій нараді з керівниками вищих навчальних закладів щодо імплементації Закону "Про вищу освіту".
"Державне замовлення буде йти тільки на ті вищі навчальні заклади, які дають якісну освіту. Іншими шляхами ми не вирішимо проблему, як забезпечити якість освіти і зменшити кількість вузів, які є неефективними і видають папірці під назвою "диплом", - підкреслив Глава Уряду.
За словами Арсенія Яценюка, який також є одним із розробників нового закону, наступного року почне працювати Агентство забезпечення якості освіти. Прем’єр зазначив, що через це Агенство керівники ВНЗ "буд ... Читати далі

Переглядів: 646 | Добавил: MS_creative | Дата: 07.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Дорогі школярі, студенти, вчителі, батьки!
Вітаємо Вас з 1 вересня, з Днем Знань!

Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. У цей день всім учням і вчителям бажаємо міцного здоров’я, терплячості, а головне - щирого прагнення до нових знань. Нехай новий навчальний рік буде кращим за попередній і всі ваші бажання стануть реальністю! ... Читати далі

Переглядів: 844 | Добавил: MS_creative | Дата: 01.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

24 серпня український народ святкує величний ювілей Незалежності. 23 роки тому ми отримали право самостійно будувати свою країну.  Увесь світ визнав нашу державу суверенною. Про це мріяли десятки поколінь українців, але тільки нам судилося отримати цей важливий в історичному сенсі шанс бути господарями на своїй багатій та прекрасній   українській землі. Ми не маємо права його втратити, а зобов’язані  виправдати надії наших великих попередників.  Вони відстоювали ідею державності у різні історичні епохи.   Україну не знищили війни,  багатовіковий духовний геноцид, голодомори та репресії. Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх тих, хто загинув в ім’я України, хто віддав їй свою працю, свій  талант, пожертвував власною волею і добробутом.  ... Читати далі

Переглядів: 773 | Добавил: NS_creative | Дата: 24.08.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
7

«…Розгорнуло прапор сонячно-блакитний,
Прапор України, рідний, заповітний!»
О. Олесь

23 серпня українці відзначають величне свято — День Прапора України. Державний прапор – це уособлення нашої незалежності, це наш дух, наша честь і наша слава. З того часу, як над країною офіційно було піднято синьо-жовтий прапор, ми пережили кризи та підйоми, втрати й здобутки. Ще і сьогодні Україна впевнено стоїть за свою свободу, демонструє тверду готовність захищати та покращувати життя народу. А Державний Прапор – як символ свободи, єднання та слави нашої країни – уособлює у собі усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє. 

Успіхи кожного з нас складають багатство країни, а найяскравіші досягнення обов'язково зазначаються підняттям прапора. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн, - це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну. Повага до нього - це повага громадян до своєї ... Читати далі

Переглядів: 2491 | Добавил: NS_creative | Дата: 23.08.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
7

22 серпня, напередодні таких свят як Державний День Прапора та Незалежності України, учні та вчителі Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів виявили ініціативу та приєдналися до Всеукраїнського флешмобу.
За ціль було взято пофарбувати перила мосту у рідному селі у жовто-блакитні кольори. Поштовхом до подібних проявів громадянської активності не в останню чергу стали суспільні потрясіння, які переживає наша країна останні півроку. Головною ж причиною стало те, щоб і наш рідний край приєднався до когорти населених пунктів, що таким чином демонструють свій патріотизм. Акція має на меті підняття рівня патріотизму в мешканців нашого села та його гостей, адже саме зараз, у такий складний для країни час, кожен має усвідомити, що наша країна єдина. ... Читати далі

Переглядів: 940 | Добавил: NS_creative | Дата: 22.08.2014 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
9

Суспільно-політична ситуація та події останніх місяців, окупація Російською Федерацією Криму, збройні акції російських терористів у східних регіонах України обумовили тему Першого уроку 2014/2015 навчального року – «Україна – єдина країна», про цей йдеться у листі МОН від 01.08.2014 № 1/9-388.
    Метою Першого уроку є формування в учнів розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави.
   Основний зміст Першого уроку має бути спрямований на утвердження єдності України, нероздільності її території та народу, що її населяє.
    У листі наголошується на важливості акцентувати увагу дітей на тому, що Крим і Донбас – це Україна, що люди, які мешкають на цих територіях, – громадяни України.
   Під час проведення Першог ... Читати далі

Переглядів: 952 | Добавил: MS_creative | Дата: 03.08.2014 | Коментарі (0) Поділитися: