Головна » 2019 » Октябрь » 14 » Ми - нащадки козацької слави
21:51 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Ми - нащадки козацької слави

14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та День захисника України.
Про козаків написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
Тож напередодні цього чудового свята, 10, 11 жовтня 2019 року, класні керівники Макарівської ЗОШ І – ІІІ ступенів провели у своїх колективах усні журнали, бесіди «Ми – нащадки козацької слави», спрямовані на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів українських - козаків. Учні початкової школи підготували виставку малюнків «Славні козаки».
Протягом тижня вчителі фізичної культури проводили спортивні змагання, в яких взяли участь учні 5-11-х класів. Учні змагалися у цікавих змаганнях на швидкість, спритність, витримку! 10 жовтня учні 10 класу разом з класним керівником Мейсар Н.І. підготували та провели виховний захід «Наша слава козацька не вмре, не загине!». Діти розповіли про свято Козацької Покрови, ознайомили присутніх з історією виникнення козацтва та їх звичаями.
11 жовтня вихователями ГПД Пичкарь М.І. та Горват Н.В. проведено веселі естафети «Козацькі забави».
Учителем історії Горват О.М. проведено вікторину з історії козацтва для учнів 8-го класу.
Директор школи Гардубей М.В. та ЗДНВР Лендєл А.Л. наголосили на важливості проведення свят національно-патріотичного спрямування та побажали залишатися справжніми патріотами нашої держави, гідними нащадками славних предків – козаків!

ФОТО

Переглядів: 278 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/3 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar