Головна » 2019 » Апрель » 2 » Міжнародний день дитячої книги
19:01 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Міжнародний день дитячої книги

На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга – перші вчителі дитини.
Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.
З нагоди свята в шкільній бібліотеці бібліотекарем Мейсар Н.І. проведено такі заходи:
 - мультимедійна презентація ;
- для учнів 2-х класів проведено бібліотечний урок «Мандри казковими шляхами Г.Х.Андерсена». Юні читачі з великим задоволенням слухали розповідь бібліотекаря про життя і творчий шлях великого казкаря Г. К. Андерсена і цікаві факти із життя данського письменника;
- вікторина «З якої казки уривок?»;
- літературна вікторина - змагання серед учнів 4-5 класів «Чи знаєте ви казки Андерсена?»;
-  оформлено книжкову виставку ;
- проведення акції «Подаруй книгу бібліотеці»;
- інструктаж «Правила користування бібліотекою».
Показовим є святкування Міжнародного дня дитячої книги, адже книга має неабиякий вплив на формування духовного світу людини. Дитяча книга – перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

ФОТО

Переглядів: 486 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/2 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar