Головна » 2019 » Апрель » 1 » Міжнародний день птахів 2019
19:01 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Міжнародний день птахів 2019

Щорічно 1 квітня відзначають Міжнародний день птахів, який проходить в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Саме 1 квітня 1906 була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.
День птахів — це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.
До Міжнародного дня птахів у нашій школі було проведено ряд заходів.
Під керівництвом класоводів 1-4 класів та вихователів ГПД пройшли уроки та години спілкування «Птахи – наші друзі». Діти розповідали про народні прикмети, пов`язаними з птахами, розгадували загадки. Відгадування загадок, птахів за описом та за співом, вікторина про пернатих – ці та багато інших завдань допомогли учням підійти до висновку: Бережіть птахів! Бережіть природу!
Учні 1-го класу (класовод Фекете Т.І.) на уроках курсу «Я досліджую світ» вивчали тему «Як пташки знаходять дорогу додому та як будують гнізда». На подвір’ї школи гніздяться лелеки, тому тема була для дітей ще більш цікавою.

Учні 2 клас (класовод Геревич З.В.) готували проекти з природознавства - розповіді про птахів Закарпаття та України. Діти намалювали малюнки та підготували цікаві розповіді про синичок, шпаків, дятлів та інших птахів.
Учні 3 – 4 класів (класоводи Геревич А.І. та Сабов Н.М.) провели з учнями години спілкування на тему: «Птахи Червоної книги України», де учні мали змогу дізнатись про ті види птахів, які уже майже зникли або стоять на межі зникнення та як допомогти нашим пернатим друзям.
Вихователі ГПД Горват Н.В. та Пичкарь М.І. провели вікторину «Цікаве про птахів».
Сьогодні святкування міжнародного Дня птахів актуально, як ніколи. Кількість зниклих видів обчислюється сотнями, а повне знищення птахів може спричинити за собою непередбачувані наслідки для людства. Тому головною метою проведених у свято заходів є збереження видового різноманіття та чисельності пернатих.

ФОТО

Переглядів: 383 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/2 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar