Головна » 2014 » Март » 26 » Самоцвіти дитячих талантів
17:28 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Самоцвіти дитячих талантів

У час світлого весняного відродження природи, першоцвітіння  зеленоокого березня, на Мукачівщині традиційно проходить огляд-конкурс художньої самодіяльності «Самоцвіти дитячих талантів», спрямований на виявлення й підтримку талановитих дітей та учнівської молоді, виховання у підростаючого покоління поваги до національної культурної спадщини. Проведення конкурсу покликане розкрити перед школярами чарівний світ сценічного мистецтва у всіх його різножанрових барвах, адже мистецтво – це та життєстверджуюча сила, котра дає надію на майбутнє, вселяє віру в добро, підтримує в серці іскру любові.

З 21 по 28 березня проходить другий міжшкільний етап на базі загальноосвітніх навчальних закладів району: Дерценської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Великолучківської  ЗОШ І-ІІІ ступенів, Чинадіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Лохівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ракошинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Уже в перші конкурсні дні учнівські колективи порадували розмаїттям цікавих номерів і яскравими сценічними костюмами, що красномовно свідчили про належну підготовку до конкурсу. Рівень виконавської майстерності юних артистів оцінювався за критеріями згідно Положення про конкурс: належний художній рівень репертуару, змістовність творів та їх відповідність віковим категоріям виконавців, майстерність виконання, належний рівень сценічної культури, володіння голосом та акторську майстерність, відповідність сценічних костюмів жанровим та стильовим ознакам виконуваних творів.

Цього року до конкурсної програми кожного навчального закладу увійшли і твори, присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Поетичні твори Шевченка і про Шевченка, уривки драматичних поем, пісні та ліричні композиції сплелися в єдиний вінок шани Великому Кобзареві.

Щороку на цьому конкурсі, немов справжні самоцвіти, сяють, освітлені Божою іскрою таланту, дитячі очі. 

Їхні радісні посмішки – це вже перемога, перемога мистецтва над буденністю.

Мукачівська РДА - Самоцвіти дитячих талантів

 

Переглядів: 701 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/5 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar