Головна » 2019 » Ноябрь » 23 » "Середньовічний замок" (урок всесвітньої історії у 7 класі)
18:54 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
"Середньовічний замок" (урок всесвітньої історії у 7 класі)

Справжнім символом Середньовіччя стали оборонні споруди з воротами, звідними мостами, зубчастими мурами та вежами, якими рясніє Європа. Навіть якщо від багатьох залишилися лише руїни, вони можуть багато чого повідати.
Середньовічні замки Європи завжди притягували до себе інтерес та увагу туристів своєю величністю і загадковою аурою. Опинившись у середньовічному замку, ми починаємо уявляти лицарські турніри, які проходили в минулі часи, урочисті прийоми, які влаштовували господарі замку.
Слово «замок» майже завжди асоціюється з королями і лицарями, з прекрасними леді і їх служницями, а також з таємницями та змовами. Якщо вірити легендам, то майже в кожному середньовічному замку Європи є свій привид.
Дивним також є і те, що багато середньовічних замків Європи, що пройшли крізь війни і навали, збереглися до наших днів майже в первозданному вигляді. Кожен камінь просочений загадковістю та історією, і майже кожен замок має свою особливу легенду.

Цікавим було вивчення теми «Середньовічні замки» на уроках всесвітньої історії (вчитель Горват О.М.) для учнів 7-го класу. Діти опрацювали багато додаткових джерел та навіть підготували власноруч зроблені моделі середньовічних замків. Цікава інформація супроводжувалась показом слайдів.
Проектна діяльність на уроках історії дозволяє активізувати пізнавальну діяльність учнів і ще більш зацікавити їх до самостійної пошукової роботи.

ФОТО

 

Переглядів: 245 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar