Головна » 2019 » Март » 7 » Шевченківські дні у школі
18:10 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Шевченківські дні у школі

Традиційно на початку березня Україна вшановує пам'ять Великого Українця. 
Протягом тижня у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулись заходи з нагоди відзначення 205-річниці від Дня народження  Тараса Григоровича Шевченка - величної особистості і історії України, знаменитого митця, художника і поета.
Розпочався тиждень урочистою лінійкою "Шевченко жити буде - поки на землі будуть жити люди ", яку підготувала вчитель української мови та літератури Гранчак М.Ю., разом з учнями 5-го класу. 
5 березня 2019 року вчителем української мови та літератури Печора Н.І. з учнями 11-го класу проведено урок-конференцію "Ми тебе не забули, Тарасе!". Будь-який рядок із "Кобзаря"  - це настанова від великого мислителя, це повчання від Батька нації, це біль та крик душі справжнього українця з чистою та щирою душею. На початку уроку учні розповіли цікаві факти з життя Тараса Шевченка, продекламували поезії, переглянули музичний відеофільм по мотивам відомого твору "Заповіт".
6 березня 2019 року вчителем української мови та літератури Лендєл А.Л. проведено заняття факультативу "Література рідного краю" на тему: "Шевченко і Закарпаття". Восьмикласники дізнались багато цікавого про лауреатів державної премії ім. Т.Шевченка та перше знайомство наших краян із творчістю Кобзаря.
Цього ж дня у шкільній бібліотеці бібліотекарем Мейсар Н.І., класним керівником 5-го класу Гранчак М.Ю. та ЗДНВР Лендєл А.Л. організовано Шевченківські літературні читання.
7 березня 2019 року на занятті гуртка з паперопластики "Пейп - АРТ " (керівник Печора Н.І.) виготовлено "шевченківський віночок". Керівником вокально-хорового гуртка Варваринець Б.В. організовано конкурс на найкраще виконання пісень на вірші Т. Шевченка серед учнів 5-10 класів. Педагогом-організатором Гузинець Н.І. виготовлено колаж "Шевченко- світова наша слава". Класними керівниками проведено виховні години на тему: "Дзвенять Кобзареві струни". 
Директор школи Гардубей М.В. подякувала педагогам та учням за організацію та проведення Шевченківського тижня у школі.
Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасикам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за "Заповіт", і за "Гайдамаків", і за "Катерину". Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

ФОТО

Переглядів: 501 | Додав: Cristal | Рейтинг: 5.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar