Головна » 2011 » Октябрь » 4 » Шкільний сайт допомагає батькам
10:14 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Шкільний сайт допомагає батькам
 
Поки що шкільні сайти, які інформують батьків про навчання та іншу шкільну діяльність їхніх дітей, - явище спорадичне. Але в майбутньому вони з'являться, і вчителі повинні уявляти, яку інформацію вони даватимуть батькам. Ось, наприклад, як подібний сайт функціонує в одній з американських шкіл

Шкільний округ Лугуті (Loogootee Community School Corporation) усвідомлює, що багато батьків хотіли би відіграти неабияку роль у навчанні своїх дітей, так само як і стати активними членами загальної команди вихователів. Для того щоби полегшити це, ми даємо вам можливість за допомогою Інтернету бачити з дому чи з офісу інформацію про сімейне становище, поточну успішність, відвідування, результати тестів за певний строк навчання та за семестр, розклад уроків, записи про результати щеплень тощо. Цей доступ до шкільних файлів став можливим завдяки системі Skyward's Рас Family AccessTM. Доступ до них персоналізується вашим персональним логіном і паролем, що дозволяє зберігати ваші особисті дані від несанкціонованого доступу до них інших осіб.

Якщо вас цікавить доступ до цих даних на наступний навчальний рік, вам слід отримати та заповнити спеціальну форму в серпні при реєстрації вашої дитини в 4-й і 5-й класи. Заповнену форму слід повернути до школи. Через міркування безпеки та конфіденційності ми вимагаємо, щоби батьки й опікуни повертали заповнену форму особисто. Цю ж форму можна повернути також у серпні на днях відкритих дверей. Логін і пароль, послані додому з учнями, не дивлячись на наші кращі наміри, часто не досягають батьків чи, буває, використовуються не за призначенням. Окрім того, дуже важливо, щоб точний логін і пароль отримали саме ті батьки чи родичі, які приймають рішення про освітню долю своєї дитини. Після того як повернена форма буде зареєстрована й оброблена у школі, вам будуть видані логін із паролем і докладна інструкція. Якщо персонал школи ще не знає вас, у вас можуть попросити посвідчення особи.

Якщо у вас з'являться запитання, ви можете зв'язатись електронною поштою або по телефону із заступником директора зі складання розкладу/технологій. Ви також можете вивчити інструкції на сайті шкільного округу.

Запитання та відповіді на сайті шкільного округу

Запитання. Можливість стежити за успіхами моєї дитини на сайті шкільного округу безкоштовна чи треба сплачувати якісь гроші?

Відповідь. Ця можливість безкоштовна.

Запитання. Розкажіть докладніше про ту інформацію, яку я можу знайти на сайті.

Відповідь. Ви отримаєте доступ до такої інформації:
календар з детальним розкладом і докладний звіт про всю мотивовану та немотивовану відсутність учня на уроках. Там же ви знайдете електронні адреси вчителів, які можуть дати більш докладну інформацію;
список класу, результати поточного тестування, результати семестрових тестів. Також на так званому екрані коментарів оцінок ви можете познайомитися з коментарем учителя;
усю персональну інформацію про учня, його сімейне становище, проведені щеплення, до яких ви можете при необхідності легко внести зміни;
записи про щеплення можуть бути за вашим бажанням роздруковані для вашого сімейного лікаря або для надання до ВНЗ.

Запитання. Зі всіма цими розмовами про безпеку й охорону особистих даних в Інтернеті, як я можу бути впевнений у конфіденційності цієї інформації?

Відповідь. Сайт використовує спеціальний захист сокетів доступу (з'єднання доступу до файлів, - Ред.) й захисне кодування переданої із сайту інформації. Це таке ж захисне кодування, яке використовується при прочитуванні номерів кредитних карток та іншої інформації, яка повинна бути захищеною. Шкільний округ у цілому та його директор із технологій зокрема відповідальні за безпеку та конфіденційність при доступі до даних учнів, як це визначено місцевим законодавством. Будь-яка людина, чи то учень, батько чи працівник персоналу, повинна отримати персональний логін і пароль і мати підстави для доступу до інформації про кожну сім'ю.

Запитання. Чи може хто-небудь іще побачити персональну інформацію про мою дитину на сайті?

Відповідь. Доступ до сайту захищений паролем. До тих пір, поки ви зберігаєте від інших виданий вам пароль, вірогідність несанкціонованого доступу до інформації про вашу дитину малоймовірна.

Запитання. Чи можу я створити свої логін і пароль?

Відповідь. Ні. Логін - це комбінація латинських букв і цифр, що асоціюються з ім'ям людини в наших записах, ідентифікованої як батько/глава сім'ї. Логін складається з п'яти букв прізвища, трьох букв імені та трьох цифр. Боб Джонсон, наприклад, матиме логін ДЖОНСБОБ000. Пароль вибирається з випадкового поєднання букв і цифр.

Запитання. Коли я входжу на сайт, то через деякий час зв'язок з ним утрачається. Чому?

Відповідь. Сайт використовує таку систему безпеки, що він виходить зі з'єднання з вашим комп'ютером, як тільки на вашому комп'ютері не відбувається жодних дій (зазвичай через п'ять хвилин). Ця властивість сайту запрограмована спеціально і не може бути змінена.

Запитання. У мене одна дитина в початковій школі, а друга - у середній, в іншій будівлі. Чи потрібні мені окремі унікальні логіни й паролі для доступу до інформації про кожну дитину?

Відповідь. Ні, у більшості випадків логін і пароль загальні для всіх дітей однієї сім'ї.

Запитання. Я загубив логін і пароль. Що я маю робити?

Відповідь. З метою безпеки ви повинні заповнити нову форму та здати її у школу для отримання нових логіна та пароля.
Переглядів: 765 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/5 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar