Головна » 2014 » Декабрь » 1 » Тиждень хімії в школі!
00:00 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Тиждень хімії в школі!

Девізом цього тижня стали слова М.В.Ломоносова «Широко простягає хімія руки свої в справи людські»Ми живемо в такий час, коли хімія проникла до всіх сфер життя. Від дня свого народження, ще не усвідомлюючи цього, людина починає «спілкуватися» з хімією . Малюк одержує  яскраві іграшки, школяр – портфель, ручку, зошити.
     Без хімії не можна виплавити метал, побудувати корабель, виготовити машину, освоювати космос. Хімія як наука, дуже потрібна і корисна тоді, якщо вона в «руках» людей, що мають глибокі і міцні знання з цих предметів. Тоді ці люди приносять користь суспільству, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища.
     Саме виховання екологічної культури в учнів, поглиблення практичних знань з хімії , розвиток творчих здібностей,   - це  найголовніші завдання, які ставить перед собою вчитель хімії  Черешня Н.І. На загальношкільній лінійці було оголошено план проведення тижня  хімії . В тижні приймали участь учні 5-11 класів. Під час тижня вся школа була прикрашена плакатами з висловами відомих вчених про хімію, малюнками, ребусами, стінгазетами, хімічнимицікавинками.  Учні 7-9 класів із задоволенням відгадували хімічні загадки, кросворди, ребуси, взяли участь у проведенні інтелект- шоу «Хімічний елемент» та  «Ми і хімія». Із цікавістю учні 5-9 класів ознайомились із презентацією «З історії виникнення хімії як науки». Не менш цікаво було проведено конференцію «Вода знайома та загадкова», де Черешня Н.І. ознайомили присутніх із таємницями води, звідки вона з’явилася ,  яке значення вона має для всього живого на нашій планеті, про те, що вода – дивовижна рідина - має 9 аномалій, що загадкова вода є і живою , і животворною, і всюдисущою, і срібною, і талою, і активованою, і мертвою, і забрудненою. На загальношкільній лінійці  було підведено підсумки проведеного тижня.

Переглядів: 650 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/4 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar