Головна » 2019 » Март » 15 » Відзначення 80-річниці проголошення Карпатської України
18:45 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Відзначення 80-річниці проголошення Карпатської України

80 років тому, у березні 1939 року, українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній Європі народом, що не змирився із анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії сусідніх держав.
В ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України. Тієї ж доби союзниця гітлерівської Німеччини Угорщина розпочала загальний наступ. Незважаючи на героїчний збройний опір нечисельних загонів Карпатської січ, ворога зупинити не вдалося і Карпатська Україна була окупована.
Карпатська Україна є прикладом прагнення українців до розбудови державності навіть у несприятливих зовнішньополітичних умовах.
15 березня 2019 року у нашій школі проведено заходи з відзначення 80-річниці з Дня проголошення Карпатської України.
Класними керівниками проведено виховні години на тему: "Велич і трагедія Карпатської України". Педагогом-організатором Гузинець Н.І. та редколегією випущено стіннівку "Моя Карпатська Україна". Шкільним біліотекарем Мейсар Н.І. підготовлено тематичну виставку літератури "Срібна Земля". Учителем історії Горват О.М. та учителем української мови і літератури Лендєл А.Л. організовано та проведено бінарний урок "З кривавим серцем у долоні до тебе йду, народе мій!", де учні 8-го класу мали можливість ознайомитись з історичними подіями створення Карпатської України та життєвим і творчим шляхом молодого капелана Карпатських січовиків Зореслава (о. Себастіяна Сабола ). Директор школи Гардубей М.В. подякувала педагогам за плідну роботу у проведенні заходів  із відзначення 80-річниці проголошення Карпатської України.  

ФОТО

 

Переглядів: 261 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar