Головна » 2019 » Ноябрь » 29 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом
20:07 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
29 листопада 2019 року у Макарівській ЗОШ І-ІІІ стпенів були проведені низка заходів в рамках відзначення Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, головною метою яких було привернути увагу учнівського та педагогічного колективу до вирішення проблеми епідемії, дискримінації ВІЛ-інфікованих, толерантного ставлення до них.
Заходи розпочались із того, що кожен учень старшої школи та педагогічні працівники мали змогу прикріпити червону стрічку, як символ боротьби зі СНІДом, і висловити свою надію на майбутнє без СНІДу. У школі були розміщені плакати та інформаційні стенди відповідної тематики.
Класні керівники 5-11-х класів провели профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ», «Чума ХХІ століття».
«Хто попереджений – той захищений» - під таким гаслом було проведено бібліотечний урок,. де учні 10-11-х класів розширили свої знання про небезпеку епідемії ВІЛ\СНІДу. Організувала та провела захід бібліотекар Мейсар Н.І для присутніх декламувались вірші, розповіді супроводжувались показом слайдів. З великим інтересом учні слухали легенду «Все в твоїх руках».
Заступником директора з виховної роботи Горват О.М., медичною сестрою Пуга О.А. та педагогом – організатором Гузинець Н.І. проведено позакласний захід на тему: "Снід: подумай про майбутнє - обери життя". Учасниками заходу були учні 8-11 класів та вчителі. Органгізатори донесли до слухачів інформацію про ВІЛ та СНІД, про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається. До уваги глядачів були продемонстровані відеоматеріали «Життя на повну силу», «Чи можливо вилікуватись від ВІЛ СНІД?» та презентації «Хронологія захворюваності на СНІД», « Знамениті люди, які померли від СНІДу». Протягом усього заходу ведучі наголошували на необхідності кожної людини усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної недуги, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю. А на завершення прозвучав відеокліп «Вибір є», який ще раз підтвердив, що тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров'я.
Підсумки підвела директор школи М.В. Гардубей, яка подякувала організаторам та виступаючим за цікаві і змістовні західи, та звернувшись до учнів, закликала їх бути обережними, бо небезпека скрізь, а також побажала їм бути здоровими і , щоб ця жахлива хвороба ніколи їх не торкнулась.

 

ФОТО
 

Переглядів: 260 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/3 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar