Головна » 2012 » Август » 16 » Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!"
17:56 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!"

Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!"


У минулому 2011/2012 навчальному році за ініціативи Міністерства вперше проведено Всеукраїнську акцію "Дай руку, першокласнику!". 
Для кращої адаптації дітей до навчання у нашому навчальному закладі було проведено відповідні заходи для батьків першокласників, а саме: конференції, батьківські збори у старших групах ДНЗ,  консультпункт з метою обговорення проблем успішної адаптації першокласників, проводилися щосуботні заняття із майбутніми першокласниками. 
2012 рік є особливим для початкової школи. Адже, саме з 1 вересня у початковій школі розпочнеться поступове впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм для початкової школи. Для забезпечення високого рівня знань іноземних мов, їх вивчення учні початкових класів розпочнуть з 1 вересня 2012 року, передбачається посилення використання здоров’язбережувальних технологій. Значна увага приділятиметься екологічній та інформаційно-комунікаційній освіті. 
Важливо, щоб батьки, особливо на першому році навчання дитини, підтримували постійний зв'язок зі школою. Аби знати, як проявляє себе дитина, які в неї проблеми. 
Особливу увагу слід звернути на фізичне виховання школярів. Фізичне навантаження молодших школярів має бути посильним. Слід пам’ятати, що організм дитини до тривалого, а тим більш одноманітного навантаження ще не готовий. Необхідно уважно стежити за станом дитини під час фізичних навантажень будь-якого характеру. 
Управлінням освіти міської ради розроблені заходи в рамках Всеукраїнської акції «Дай руку, першокласнику!» (відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 09.06.2011 за №1/9-455), у яких активну участь братимуть педагоги нашої школи протягом 2012-2013 навчального року. А добродіїв та меценатів ми запрошуємо надати матеріальну підтримку, щоб отримати можливість для малечі закупити подарунки, нові парти, стільці, обладнання, облаштувати ігрові куточки, кімнати відпочинку і таке інше.
Більшість мам і тат майбутніх «першачків» уже обрали школу й першу вчительку для свого чада. Якими критеріями вони користувалися під час такого важливого вибору? Як відбулося знайомство зі школою і першою вчителькою? 
Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України разом з освітнім порталом ПедПРЕСА з 1 по 31 серпня 2012 року проводять Всеукраїнське інтернет-опитування батьків майбутніх першокласників. 
Інтернет-опитування сприятиме вивченню проблем, що виникають у батьків майбутніх першокласників, а також забезпеченню наступності дошкільної і початкової освіти. 
Візьміть участь в опитуванні! 
Переглядів: 1487 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/4 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar