Головна » 2020 » Декабрь » 10 » 16 днів проти насилля: заходи у школі
17:49 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
16 днів проти насилля: заходи у школі

Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насилля», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Акція в Україні розпочинається 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
5 грудня – Міжнародний день волонтера.
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
10 грудня – Міжнародний день прав людини.

З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проводяться різноманітні заходи у рамках акції «16 днів проти насильства».
Педагогічними працівниками та практичним психологом проводилися просвітницько-інформаційні заходи: тренінгові заняття «Ми проти насилля»; «Насилля в сім’ї»; виховні години «Любов – найкращий засіб спілкування»; бесіди «Мій світ без насилля», години спілкування з учнями «Подумай про майбутнє – обери життя», «Захисти та поважай», «Мій улюблений світ без насильства», "Великі права маленької дитини", онлайн батьківські лекторії, конкурс малюнків «Ми проти насильства в сім’ї» 1-11 класи, індивідуальні бесіди з батьками на тему: «Виховання без насильства», «Повага до особистості дитини – основа відповідального батьківства».
Проведені заходи, спонукали до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей. Сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливе ставлення до людей (дітей)  з інвалідністю, хворих на ВІЛ.

ФОТО
Якщо вам стало відомопрофакти, пов’язані знасильствомвсім'ї, з метою оперативного реагування та надання допомоги особам, які постраждали від насильства всім'ї, зателефонуйте за номерами:

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

0-800-500-501

527 (безкоштовно з мобільного)

Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

0 800 500 335

116 123 (безкоштовно з мобільного)

 

Переглядів: 260 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar