Головна » 2013 » Апрель » 1 » 25-30 Березня. Тиждень книги!
22:26 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
25-30 Березня. Тиждень книги!

Тиждень книги!

Щорічно навесні в нашій школі проходить Тиждень книги.

І цей рік не став винятком. З 25 по 30 березня учні                        нашої школи шанували книгу.  

Книги оточують людину із самого дитинства. Ледве тільки дитина переступає поріг школи, книги стають постійними супутниками її життя. З року в рік, з класу в клас їх приходить все більше і більше. І коли виявляється, що без якоїсь книги неможливо вивчити урок, тут вже ніяк не обійтися без «книжкового дома» - бібліотеки.До «Тижня книги» був розроблений комплекс заходів, присвячених цій події. В бібліотеці школи були оформлені книжкові виставки: «Як до нас приходить книга», «Книга – джерело знань», «Чарівний світ казок», виставка малюнків «Моя улюблена книжка».  

      Учні 1 класу завітали до шкільної бібліотеки на бібліотечний урок «Біля книжкової полиці». Їх чекала незабутня зустріч з казковими героями, цікава вікторина «Бюро знахідок». Під час заходу діти слухали та співали пісні «Гімн бібліотеки», «Нова книжка».Учні 2 класу на бібліотечному уроці познайомилися зі структурою книги, читали вірші, відгадували загадки, розповідали про улюблені книжки.

     Учні 3-4-х класів на заняттях в шкільній бібліотеці ознайомляться з правилами користування довідковою літературою та спробують застосувати їх на практиці. Також були проведені бібліотечні уроки «Світ дитячих газет та журналів».Серед учнів 5-6 класів проведено літературну вікторину «Найуважніший читач». Під час Тижня книги була задіяна акція «Подаруй бібліотеці книгу». Проведено  рейд-огляд стану збереження підручників учнями школи. Найкращими читачами стали Попович Мирославка (5 клас),Алмаші Андрійко  (7 клас), Геревич Ліліана (7 клас), Горват Іванко (9 клас). Проведено конкурс малюнків, переможцями якого стали Фроін Іван, Ковалб Василько (5 клас), Ціцей Володимир  (6клас), Самойлова Крістіна (5 клас). Бібліотекарем Мейсар Н.І. створено мультимедійну презентацію «Пам’ятники Шевченкові в Україні та світі» та проведено її перегляд з учнями 10 та 11 класів. В бібліотеці створено виставку книг Тараса Григоровича Шевченка.

       З нагоди 170 річчя з дня виходу друком першого видання «Кобзаря» Т.Г. Шевченка в Санкт – Петербурзі проведено усний журнал «Плетемо вінок слави Кобзарю».В бібліотеці пройшли виставки книг: «А вже весна, а вже красна», «Гулівери» та «Ліліпути» шкільної бібліотеки», «Найстаріші книги шкільної бібліотеки», «Книги, що читали наші мами, що читали наші тата», «Дивосвіт нової книги», «Письменники – ювіляри 2012 – 2013 р.» В 5 – 8 класах проведено конкурс на кращий малюнок «В малюнках казка знову ожива». Переможцями стали Фроін Іван, ПоповичМирославка (5клас). В початкових класах пройшов конкурс на кращу розфарбовку улюбленого героя мультиплікаційних фільмів. З учнями 5 класу проведено гру «Побудуй книжкове місто Книгоград». Діти із заготовок ( дерева, будинки, люди, казкові персонажі) будували місто, а вулиці називали імена казкових героїв або прізвищами письменників чи поетів, яких вони знають.

       Для учнів 11 класу бібліотекарем та вчителем української літератури Печора Н.І. проведено конкурс «Літературні грінки». Дві команди боролися за право називатися кращими літературознавцями. Учні повинні були об’єднати 3 частини: прізвище автора, назву його твору та головного героя твору. В бібліотеці створено Квітку Бажань із пелюсток на яких учні написали свої бажання , що вони хочуть бачити в бібліотеці.2 квітня весь світ відзначає 206 років з дня народження датського казкаря Г.К. Андерсена. Бібліотекарем створена мультимедійна презентація з використанням вікторин та конкурсів про творчість письменника і разом з вчителем світової літератури Печора Н.І. проведено свято для учнів 5 класу з використанням даної презентації.
 

 

Переглядів: 1652 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/4 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar