Головна » 2017 » Ноябрь » 09
Like
1

Мова – неоціненний Божий дар, який даний кожній людині. Вона супроводжує нас від народження і аж до смерті.
Новонароджена дитина світ пізнає через мову, яка приходить з першим подихом, з молоком матері і ми повинні шанобливо ставитись до неї все життя. Вона має стати нам рідною, як батько і мати, як земля, на якій живемо, зростаємо.
Мова – це не просто слова, звуки, це – голос народу. Наш народ протягом багатьох віків творив мову, боровся за її збереження.
9 листопада 2017 року у нашій школі відзначено День української  писемності і мови. У цей день проведено години спілкування "Мова і писемність у цікавих фактах", "Українська державна мова - символ єднання українського народу"; вікотрини "Подорож океаном рідної мови", "Цікаве мовознавство". В рамках засідання творчої групи шкільних бібліотекарів Мукачівського району представлено  літературно-історичну композицію "З історії виникнення української писемності". Організовано тематичні виставки художньої, наукової, публіцистичної літератури "Рідна мова - чиста як сльоза". Класними керівниками та класоводами проведено виховні години "Слова... В вас мудрість вічна і любов жива". 
Учні та вчителі школи взяли участь у Всеукраїнській акції "Радіодиктант національної єдності". 
Проведено І (шкільний) етап Конкурсу знавців української мови ім. П.Яцика серед учнів 3-11 класів. ... Читати далі

Переглядів: 463 | Добавил: Cristal | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0) Поділитися: