Головна » 2015 » Апрель » 26 » 29-та річниця Чорнобильської катастрофи
12:17 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
29-та річниця Чорнобильської катастрофи

Сьогодні, в неділю, 26 квітня 2015 року, виповнюється 29 років зі дня Чорнобильської трагедії – аварії на атомній енергетичній станції, яка забрала життя та ушкодила здоров’я багатьох людей. Аварія на ЧАЕС сталася в 1:23, 26 квітня на 4 енергоблоці, вибух повністю зруйнував реактор. У різних приміщеннях і на даху почалася пожежа. Згодом залишки активної зони розплавилися, суміш з розплавленого металу, піску, бетону і фрагментів палива розтеклася по підреакторним приміщенням. Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

З метою вшанування пам’яті загиблих під час аварії на Чорнобильській атомній електростанції у нашій школі були проведені різноманітні  заходи: години спілкування, виховні години, організована книжкова виставка «Мій біль – Чорнобиль». Також, багато учнів взяли активну участь у конкурсі малюнків та підготували плакати і стіннівки. 

26 квітня — не лише День національної жалоби, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Спасибі Вам за мужність і героїзм, за високу громадську відповідальність, за самопожертву своїм здоров’ям заради нас. Нехай ніколи Ви не будете забуті. Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас щодня, щохвилини, завжди.

Переглядів: 934 | Додав: NS_creative | Теги: трагелія ЧАЕС, чорнобиль, річниця Чорнобильскої катастрофи, 29-та річниця | Рейтинг: 5.0/4 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar