Головна » 2016 » Май » 9 » 71-а річниця з Дня Перемоги
20:52 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
71-а річниця з Дня Перемоги

Кожного року навесні приходить до нас світле і радісне свято – День Перемоги. Ось уже минає 71-й рік з того часу, як пролунали залпи салютів на честь перемоги над ворогом у Великій Вітчизняній війні. Все менше залишається ветеранів – учасників війни, для яких слово війна – незагойна рана. Адже це вони пройшли жорстокий шлях для того, щоб цей день настав.

9 травня – День Перемоги – свято і світле, і сумне одночасно. З одного боку, наша армія здобула перемогу, звільнила нашу країну. Але все це дуже дорогою ціною – мільйонів життів, річок сліз і безліччю покалічених доль. Подякувати ветеранам – живим і померлим – за їхній подвиг у день 9 травня – найменше, що ми можемо зробити.

Сьогодні у нашій школі урочисто відзначили День Пам’яті та примирення і День Перемоги. Учні школи підготували літературно-музичну композицію «День пам’яті та примирення», яку було проведено біля обеліска могили невідомого солдата. Відкрив свято заступник директора по ВР – Мейсар Сергій Федорович, який привітав усіх присутніх із 71-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вшановуючи пам’ять загиблих, настоятель місцевої греко-католицької церкви о. Богдан відслужив панахиду за загиблими. Також, зі словами привітань, виступив сільський голова – Геревич Михайло Михайлович та наголосив, що ми не повинні забувати Велику Вітчизняну війну і пам’ятати тих, кого вже немає. Детальніше про те, якою дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій війні 1939 – 1945 рр. розповів вчитель історії Кіраль Мирослав В'ячеславович. А також із словами вітання виступив гість Калій Юрій Васильович, який від усього серця побажав всім здоров’я, успіхів, наснаги,  довгих  років щасливого життя, злагоди у родинах і миру в країні.

Кожен учень нашої школи з повагою та вшануванням віднісся до цього величного свята і разом із вчителями власноруч виготовили червоні маки – маки пам’яті – символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги. Саме з цими маками школярі та педагоги прийшли на урочисте свято. До свята долучилися представники СБК та ДНЗ сіл Макарева та Барбова, а по завершенню, відбулося покладання квітів до пам’ятника.

В наших серцях є незламна надія в те, що гасло «Від перемоги до перемоги» – не просто слова. Це своєрідне заклинання, яке вплине на найближче майбутнє і наші військові повернуться до своїх близьких та рідних з незаперечною перемогою.

Віримо і переможемо!

Переглядів: 754 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar