Головна » 2018 » Декабрь » 13 » "Андріївські вечорниці"
19:12 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
"Андріївські вечорниці"

Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його.
Одним із таких свят, як завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День св. Андрія. Учні Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштували справжнє свято – Андріївські вечорниці. Учасниками цього цікавого дійства стали учні 8 класу.
Організувала театралізоване дійство класний керівник 8-го класу Фазекош В.І. та музичний керівник Варваринець Б.В. Гості свята побачили справжнє українське дійство. Хлопці та дівчата жартували, співали, ворожили.
Із сторони було приємно спостерігати і за учасниками, і за глядачами, які поринули в чарівний світ народних звичаїв і традицій.
Завершальним етапом вечорниць було пригощання усіх смачними домашніми українськими варениками. Ось тут-то не обійшлося без сюрпризів. У окремих варениках смачна капуста чи картопля були замінені на гіркий перець чи сіль. Але ті учасники свята, кому вони дістались, ще більше жартували та раділи.
Усе пройшло чудово. Було дуже цікаво, усі залишилися задоволеними.

ФОТО

Переглядів: 406 | Додав: Cristal | Рейтинг: 5.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar