Головна » 2017 » Май » 18 » Чарівна краса вишиванки
16:16 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Чарівна краса вишиванки

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.
18 травня 2017 року учні та вчителі  нашої школи долучились до Всеукраїнської акції «Одягни вишиванку». Свято розпочалося урочистою лінійкою.
Зі святом учнів привітала в.о. директора школи Гардубей М.В., яка наголосила, що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами – оберегами. Українська народна вишивка — унікальне явище духовно- матеріальної культури нашого народу. Нас, українців, по вишивках і чарівних рушниках-оберегах упізнають в усьому світі. Українська вишивка, як і українська пісня, є знаковими для нашої традиційної культури. Без любові до них не станеш справжнім українцем. І навіть не зрозумієш українську душу.
ЗДНВР Лендєл А.Л. – розповіла учням про символіки кольорів української вишивки та зачитала рядки вірша закарпатського поета Петра Скунця.
ЗДВР Горват О.М. розповіла, що візерунки на полотні – це не просто прикраса, коштовна оздоба одягу для українців, то унікальний символ України.
Учениці 9 класу привітали присутніх піснею «Мамина сорочка».
На завершення свята учні 1-11 класів організували флешмоб «Україна вишивана».
Свято пройшло яскраво, співуче та колоритно.
Щоб одягати вишиванку, треба бути її гідним. І тоді вона дійсно стане оберегом, дорожчим за найбільші коштовності світу. І ми будемо з трепетом передавати її своїм дітям, заповідаючи їм найвищі цінності нашого роду.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Переглядів: 555 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/2 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar