Головна » 2016 » Апрель » 27 » День Цивільного захисту
14:25 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
День Цивільного захисту

27 квітня згідно з планом роботи Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів  було проведено День Цивільного захисту. Відповідно до плану заходів, з учасниками навчально - виховного процесу нашого закладу в цей день шкільним штабом ЦЗ організовано були проведені навчання стосовно поведінки під час надзвичайних ситуацій. Продовж навчального року у школі  вивчалися правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях а саме: запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж. Особливо вжливим та актуальним це є для наших дітей, які повинні в цей нелегкий час вміти захистити себе у разі будь-якої біди. У цей день були проведені практичні, навчально-методичні заходи, а також спортивні змагання серед учнів старших класів: естафети, тренування по одяганню протигазів, захисних костюмів, по транспортуванню і мобілізації постраждалих під час HC тощо. Для дівчат 9-11 класів були організовані уроки медичної підготовки, де учениці вчилися накладати пов’язки та надавати першу медичну допомогу. Також, відбулася навчальна евакуація, на якій школярі та вчителі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях: вихід із приміщення школи відповідно до плану евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин та ін.

Важливим етапом навчання для учнів було проведено майстер-клас який провів головний лікар Макарівської АЗПСМ Габорець Ю.І. На майстер-класі були розібрані кілька тем, а саме: первинний огляд, зупинка кровотечі різних видів, основи бинтування, та перша медична допомога при травмах верхніх і нижніх кінцівок. Майстер-клас проводився у формі діалогу і кожен мав можливість задати запитання, яке його цікавило. Учні   жваво приймали участь у практичних вправах.

Цей захід не тільки навчив учнів правильно надавати першу допомогу потерпілому, дотримуючись особистої безпеки, а й залишив приємні спогади та гарний настрій.

По завершенню Дня цивільно захисту були підведені підсумки на загальній лінійці заступником директора школи по виховній роботі Мейсар С.Ф., вчителем захисту Вітчизни Кіраль М.В., та головним лікарем Макарівської АЗПСМ Габорець Ю.І.Найактивніші учасники ЦЗ були нагороджені грамотами.

Переглядів: 523 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 5.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar