Головна » 2015 » Май » 7 » День Цивільної Оборони - 2015
15:18 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
День Цивільної Оборони - 2015

Згідно з планом роботи Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, 7 травня 2015 року було проведено День ЦО. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж – основне завдання Цивільної оборони. Тому для того, щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя, у школі впродовж навчального року вивчалися правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях.

Протягом року на спеціальних уроках учні вивчали основи цивільної оборони, що дозволяють правильно оцінювати ситуацію і вміти надати допомогу собі та оточуючим. У цей день були проведені практичні, навчально-методичні заходи, а також спортивні змагання серед учнів старших класів: естафети, тренування по одяганню протигазів, захисних костюмів, по транспортуванню і мобілізації постраждалих під час HC тощо. Для дівчат 11 класу були організовані уроки медичної підготовки, де учениці вчилися накладати пов’язки та надавати першу медичну допомогу. Також, відбулася навчальна евакуація, на якій школярі та вчителі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях: вихід із приміщення школи відповідно до плану евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин та ін. По завершенню Дня цивільної оборони директор школи Гранчак В.М. разом із своїм заступником по виховній роботі Мейсар С.Ф., вчителем захисту Вітчизни Плеша В.М., медичною сестрою Варваринець О.М., підвели підсумки на загальному зібранні всіх учнів та визначили найактивніших учасників.

Ми надаємо велике значення цивільній обороні, адже навіть у мирний час існують вогнища небезпеки, до яких потрібно бути ретельно підготовленими на теоретичному і практичному рівні. Стихійні лиха й катастрофи – реальність, від якої не сховаєшся за сімома замками. А ось для того, щоб не розгубитися у відповідальний момент, варто опанувати елементарні навички, і не забувати головний девіз: «Попереджений – значить озброєний!» 

Переглядів: 579 | Додав: MS_creative | Теги: ЦО, День ЦО, Цивільна Оборона | Рейтинг: 4.9/9 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar