Головна » 2015 » Май » 8 » 70-та річниця з Дня Перемоги
17:38 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
70-та річниця з Дня Перемоги

Однією з скорботних подій 20 століття та найболючіших ран людства була Друга світова війна. Цього року Україна і весь світ відзначає ювілейне 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та 70-річницю завершення Другої світової війни. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій війні 1939 – 1945 рр.  День Перемоги є днем торжества безсмертного подвигу народу - переможця над фашизмом, всенародної пам'яті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини. 

8 травня 2015 року у нашій школі урочисто відзначили День Пам’яті та примирення і День Перемоги. Учні школи підготували літературно-музичну композицію «Вклонімося величним тим рокам», яку було проведено біля обеліска могили невідомого солдата. Відкрив свято настоятель місцевої греко-католицької церкви о. Богдан який відслужив панахиду за загиблими. Зі словами привітання виступив директор школи Гранчак В.М., який привітав усіх присутніх із 70-ю річницею Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Додав: минуло 70 років, як у Європі затихли вибухи снарядів і бомб надзвичайно жорстокої війни, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу. Тому для нас, нащадків і спадкоємців солдатів Великої Перемоги, захисників АТО - найвищим законом буття є вірність їх священній справі і нетлінній пам’яті, довічна синівська шана і повага. Вшановуючи пам’ять загиблих, він оголосив хвилину мовчання., а також із словами вітання виступив сільський голова Геревич М.М. який від усього серця побажав всім здоров’я, успіхів, наснаги,  довгих  років щасливого життя, злагоди у родинах і миру в країні.
Вічна і світла пам'ять визволителям, які загинули на війні!
Честь і слава живим героям – захисникам Вітчизни!

Кожен учень нашої школи з повагою та вшануванням віднісся до цього величного свята і разом із вчителями власноруч виготовили червоні маки – маки пам’яті – символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги. Саме з цими маками школярі та педагоги прийшли на урочисте свято. При святкуванні цієї пам’ятної дати було підкреслено зв’язок між воїнами Другої світової війни і бійцями АТО, які віддано захищають Україну. До свята долучилися представники СБК та ДНЗ сіл Макарева та Барбова, а також, у заході взяли участь і учні сусідньої школи, які прийшли із квітами, щоб віддати належну шану загиблим воїнам. По завершенню, відбулося покладання квітів до пам’ятника.

Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Сьогодні Україна знову виборює свою незалежність у війні з колись братським народом. Героїчність та патріотизм захисників минулого переплелась зі свідомістю, чесністю та хоробрістю тих військових, які тримають лінію оборони зараз.Пройшовши крізь спалахи вогняних років, жорстоко обірвану юність, Ви, шановні ветерани, подарували 70 років наступним поколінням мирне небо, спокійне життя, впевненість у майбутньому, побороли панування нацизму, яке пригнічувало та знущалось з усього живого.
Низький уклін Вам за подвиги в роки війни, пам’ять про них назавжди залишиться в серцях багатьох поколінь.
В наших серцях є незламна надія в те, що гасло «Від перемоги до перемоги» – не просто слова. Це своєрідне заклинання, яке вплине на найближче майбутнє і наші військові повернуться до своїх близьких та рідних з незаперечною перемогою.
Віримо і переможемо!

Переглядів: 1102 | Додав: NS_creative | Теги: День Перемоги, 70-та річниця, Річниця Дня Перемоги | Рейтинг: 5.0/6 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar