Головна » 2016 » Январь » 29 » День пам’яті Героїв Крут.
17:13 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
День пам’яті Героїв Крут.

29 січня 1918 року відбулося збройне зіткнення на залізничній станції біля села Крути, яка розташовувалася на 130-му кілометрі в північно-східному напрямку від Києва. Учасники події: невеликий загін з боку юної Української Народної Республіки (близько 600 чоловік) і знаменита Червона гвардія, яка значно перевищує своїх вимушених супротивників числом, бойовим потенціалом і досвідом. Результат бою не важко передбачити. У запалі громадянського протистояння, трансформації суспільного і політичного світогляду, в пікових точках переломних моментів, що стали низкою таких подій, які змусили нашу історію зазнати найглибших змін, цей бій ніяк не міг залишитися в забутті. З учнями 9 – 11 класів під керівництвом заступника директора з ВР Мейсар С.Ф., та вчителя історії Кіраль М.В., на засіданні круглого столу обговорили причини та наслідки тих подій. 
     
А також:

  • Проведено  загальношкільну  лінійку щодо відзначення подвигу героїв бою під Крутами.
  • Оргкомітетом випущено  стінгазету: «Крути - наша слава, наша історія»
  • Шкільним бібліотекарем Мейсар Н.І., було оформлено книжкову  виставку: «І оживе добра слава, Слава України!»
  • Класні  керівники  провели виховні години на тему: «Вони загинули за Україну», «Бій під Крутами», «Історична драма «Крути», «Пам’яті Крутів»
  • Учнями 9 класу було випущено стінгазету: «Пам’ятай про крути» 

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті, день подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь, день надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.
 

 

Переглядів: 627 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 3.7/3 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar