Головна » 2016 » Февраль » 19 » День рідної мови
14:19 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
День рідної мови


19 лютого
учні та вчителі Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відзначали День рідної мови, метою якого було виховати в школярів любов до рідної мови, усної народної творчості, до України. Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського існування, це те, що живе в наших серцях, - наша сутність, первозміст нашого буття. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.

Цей день у школі по-особливому був пронизаний духом патріотизму: на стінах висіли стіннівки, звучали українські пісні. У кожному класі згадували про це свято. Хочеться відмітити особливо вчителів української мови та літератури Лендєл А.В., Гранчак М.Ю., Печора Н.І., та  бібліотекаря Мейсар Н.І. де було проведено з учнями 8 класу урок – конференцію  на тему: «Мова народу – кращий цвіт усього його духовного життя». У ході свята учні декламували вірші про рідну мову.

Мова – найбільший скарб, одне з багатьох див створених людьми. Вона  відзеркалює душу народу, його історію. Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людинна повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти.

Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

ПЛАН
ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ РІДНОЇ МОВИ
У МАКАРІВСЬКІЙ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ
В  2015 -2016 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ 

1.Книжкова виставка «Не бійтесь заглядати у словник…» Мейсар Н.І.
2.Випуск стінгазети «Солов’їна, барвінкова українська рідна мова». Мейсар С.Ф. Редколегія 
3.Урок – конференція  на тему: «Мова народу – кращий цвіт усього його духовного життя ». 5 клас Лендєл А.В 
4.Літературно - музична композиція на тему: « Мова моя барвінкова!» 8-9 клас Печора Н.І., Гранчак  М.Ю.
5.Виховні години на тему: «Мова – засіб духовного життя суспільства» 1-11 класи

Переглядів: 642 | Додав: MS_creative | Рейтинг: 4.0/2 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar