Головна » 2020 » Ноябрь » 9 » День української писемності та мови 2020
20:03 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
День української писемності та мови 2020

Уже традиційно на початку листопада у нашій школі проходять заходи приурочені Дню української писемності і мови. Класні керівники, учителі-філологи та адміністрація школи в цьому навчальному році підготували і провели низку заходів, що спрямовані на поглиблення знань та шанобливого ставлення до рідної мови.
День української писемності та мови розпочався з ювілейного ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, до написання якого приєдналися педагоги та учні школи.
У програмі святкування було чимало цікавих заходів.
У 1 класі (класний керівник Геревич А.І.) пройшла лінгвістична гра «Весела абетка». У цікавій казковій обстановці учні показали знання, набуті за перші місяці навчання у школі.
Учні 2-го класу (класний керівник Пичкарь М.І.) втілили свої знання та вміння, виготовляючи яскравий лепбук «Калинова, барвінкова наша українська мова».
Цікавим та змістовним був захід проведений у 3-му класі (класний керівник Фекете Т.І.) – мовознавча гра «О, слово рідне! Хто без тебе я?»
Не менш цікавою була і вікторина «Спочатку було Слово…» проведена у 4-му класі (класний керівник Геревич З.В.), де учні могли показати свої знання відгадуючи ребуси, кросворди та цікаві головоломки пов’язані з рідною мовою.
Учні 5-го класу (класний керівник Шебела М.І.) проявили свої таланти під час веселого флешмобу «Найдорожча рідна мова джерельцем радісно дзвенить».
Учні 6-го класу (класний керівник Печора Н.І.) під час мовного конкурсу «Мово моя люба, мово українська, скільки в тобі рідного, близького!» розгадували загадки, пригадували прислів’я та приказки, вислови про рідну мову.
Учні 7-го класу (класний керівник Гранчак М.Ю.) позмагалися у конкурсі читців-декламаторів «Як парость виноградної лози, плекайте мову…».
Учні 8-го класу (класний керівник Черешня Н.І.) взяли участь у тематичному заході «Моя сердечна українська мова».Вчителем історії Горват О.М та класним керівником Борбель А.Ю. з учнями 9-го класу проведено інтегрований захід «Спадщина тисячоліть: як українську мову намагались знищити». Під час заходу учні мали змогу ознайомитись з цікавими та трагічними моментами з історії української мови, її розвитку та сучасності.
Не менш цікавою була і лінгвістична гра «Як ми говоримо», яку провели учитель української мови Лендєл А.Л. та класний керівник Делеган Н.І. Учні позмагались у конкурсах, навчилися правильно висловлюватися, замінюючи суржик.
Класним керівником Мейсар Н.І. разом з учнями 11 класу підготовлено та проведено культурно-освітній захід «Від кирилиці - до Кобзаря». Учні підготували повідомлення про історію розвитку української мови з давніх часів й до наших днів.
Педагогом-організатором Гузинець Н.І. проведено конкурс малюнків і плакатів «Мова – коштовний скарб мого народу».
Підвівши підсумки проведення Дня української писемності та мови директор школи Гардубей М.В. наголосила, що постійний творчий пошук педагогів знайшов вдале відображення під час проведення уроків української мови та позакласних заходів.

ФОТО

Переглядів: 261 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar