Головна » 2020 » Ноябрь » 24 » Дослідницько-пошуковий проєкт "Синичка" у 4 класі
13:46 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Дослідницько-пошуковий проєкт "Синичка" у 4 класі

На сучасному етапі розвитку інноваційних технологій у системі освіти значного поширення набув метод проєктів. Проєктна дяльність дає можливість формувати соціальну компетентніст, вчить спільно визначати цілі діяльності, планувати, розробляти, реалізувати проєкт, брати на себе відповідальність за прийняття рішень та їх виконання, працювати в групах, знаходити спільну мову, домовлятися.
Для здійснення дослідницько-пошукової діяльності, з подальшою презентацією здобутої інформації  учнями учителька 4 класу Геревич З.В. обрала метод проєктів з теми "Синичка". Дана тема є актуальною для учнів початкової школи, тому що поєднує міжпредметні зв’язки (Я у Світі, літературне читання, українська мова, мистецтво) з екологічним вихованням та розвитком творчих здібностей учнів. Проєктна робота тривала два тижні. Основою пошукової діяльності стала робота в групах – учні в класі були поділені на 6 груп. Кожна група отримала індивідуальні завдання:  « Науковці» -  дібрати цікаву інформацію про синичку; знайти відомості про умови зимівлі синичок; «Статисти» – підбір статистичного матеріалу;« Літератори» -   знайти загадки, вірші,  про синичку; «Мовознавці» - підбір мовного матеріалу;  знайти прислів’я про синичку, дослідити народні прикмети про синичку. "Творці" – зібрати інформацію про різні види годівничок; виготовити годівнички; «Кулінари» -  дізнатися, чим можна підгодовувати птахів взимку; скласти «меню» для «Пташиної їдальні».
Завершальним етапом проєкту стало обговорення та презентація результатів пошукової роботи. Дітки підготували цікаву інформацію про життя птахів, намалювали яскраві малюнки, зробили об’ємні фігурки синичок та годівнички своїми руками.
Творчі групи працювали під гаслом:
                 Про пташку турбуймося взимку,
                 Стрічаймо її навесні,
                 Ніколи гнізда не зруйнуємо,
                 Бо ми вірні друзі її.

ФОТО

Переглядів: 246 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar