Головна » 2016 » Ноябрь » 26 » Пекучий біль мого народу
14:47 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Пекучий біль мого народу

Кажуть, що минуле не належить нікому. Воно - надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!
З нагоди річниці пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено ряд виховних заходів з метою висвітлення трагічних подій та вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу. Класні керівники провели уроки пам’яті «Голодом вбивали нашу свободу. Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні!». В шкільній бібліотеці було організовано тематичну літературну виставку «Твій біль, Україно». Також, на уроках історії дітям були продемонстровані документальні фільми про ті страшні події 1932-1933-х років. Крім цього, учні школи взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку пам’яті».
26 листопада вчителем історії Горват О.М. та педагогом-організатором Гузинець Н.І. з учнями 7 класу проведено відкриту виховну годину "Пекучий біль мого народу ". Метою виховного заходу є: донести до сердець молоді одну із найтрагічніших сторінок історії України - голодомор 1932 – 1933 років, вшанувати пам’ять його жертв; формувати національну самосвідомість, ціннісні орієнтації. 
Мільйони ні в чому не винних жертв, яких вже ніколи не повернеш, – це є наша пам’ять і водночас, застереження майбутнім поколінням всього людства. 
Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, не дав розквітнути новим
паросткам життя, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.

 

 

Переглядів: 467 | Додав: mrsmilebeatbox | Рейтинг: 3.7/3 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar