Головна » 2020 » Октябрь » 20 » Створення сучасного освітнього простору в умовах нових стандартів освіти. НУШ у Макарівській ЗОШ
15:00 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Створення сучасного освітнього простору в умовах нових стандартів освіти. НУШ у Макарівській ЗОШ

Швидко пролетіло літо.На порозі різнобарвна осінь. Але кожен день педагога початкової школи проходить в режимі створення нового освітнього середовища в якому кожна дитина залучається до постійної діяльності. Вже більше двох років  в Україні стартувала реформа початкової освіти. Окрім більш традиційних методів: спілкування державною та іноземними мовами, знання математики, культурного розвитку на уроках « нушівців » 1 – 3  класів розвиваються вміння вчитися впродовж усього життя, підприємливість та інформаційно - цифрова компетентність .
    Тепер кожен шкільний день проходить в режимі нон - стопу: взаємопорозуміння - взаємодопомога - співробітництво педагогів та освіта - праця - творчість - талант дітей.
         Між уроками на учнів чекають динамічні перерви, під час яких здобувачі освіти мають змогу пограти в цікаві ігри, провести руханки, пісенне коло, та отримати задоволення від спілкування.
Керуючись рекомендаціями МОН України щодо діяльності закладів загальної середньої освіти в умовах адаптивного карантину, учителі початкових класів збільшили кількість уроків, що проводяться на свіжому повітрі.
Такий підхід дозволяє не тільки чітко дотримуватися протиепідеміологічних норм, а й надає можливість урізноманітнити навчальні заняття, організувати їх відповідно допитливій, енергійній природі молодших школярів. Тому діти із задоволенням переміщуються з класів на просторе шкільне подвір'я.
Педагоги ретельно готуються до проведення уроків на повітрі, дбаючи, щоб вони були цікавими, пізнавальними, ефективними.


1 клас НУШ 2020/2021

Захоплююче і цікаво пройшли перші тижні навчання першокласників Макарівської ЗОШ в Новій українській школі.
      Учні разом з учителькою Геревич А.І. поринули в світ нових вражень та піднесеного настрою: придумували, загадували, будували, руйнували, пізнавали оточуючий світ, знаходили нових друзів, звикали до класу, ставали справжніми школярами.
      Особливо дітям подобається «Ранкове коло» на свіжому повітрі, що об'єднує та запалює енергією на цілий день.
      Учні переконалися, що олівець робить письмо комфортнішим, без стресу, виховує бажання виправитись, а набуті знання, уміння, навички стануть у нагоді в подальшому процесі навчання.
     В освітньому закладі створюється нова цілісна система, що набуває нових властивостей і взаємозв'язків: піклування один про одного, готовність допомогти оточуючому світу.

ФОТО

Переглядів: 209 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar