Головна » 2020 » Ноябрь » 20 » Тиждень біології та екології
19:07 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Тиждень біології та екології

З метою покращення знань про природу, розвитку почуття відповідальності за Землю, заохочення до вивчення природничих наук, зокрема науки про життя у всіх його проявах - біології, з 16 по 20 листопада у нашій школі  проходив тиждень біології та екології (учитель Черешня Н.І.)
Упродовж тижня учні поринули у світ цікавого «природничого» життя. Відбулося ряд цікавих та змістовних заходів спрямованих на поглиблення біологічних знань учнів та виховання в них почуття любові до природи рідного краю.
Розпочався предметний тиждень  уроком-грою «Пошук скарбів» з учнями 6 і 7 класів.   Долаючи усі перешкоди учні дойшли до фінішу і отримали солодкий «скарб».
У  вівторок школярі переглянули презентацію про генно-модифіковані організми і дізнатися про їх вплив на організм людини та навколишнє середовище. Крім того, учні 5-9 класів підготували екологічні плакати і тим ще раз підкреслили, що їм не байдужа доля живої природи та навколишнього середовища свого села.
Учні 1-4 класів прийняли активну участь у конкурсі малюнків «Мій домашній улюбленець».
Не залишив жодного учня старших класів байдужим виховний захід «Тютюнопаління: ілюзія чи реальність», який відбувся в середу. Учасники заходу переглянули відео-фрагменти «Правда про куріння», «Історія тютюну в Європі», «Хімічний склад тютюнового диму», дали оцінку небезпеки наслідків тютюнопаління та визначили способи відмови від паління.
Родзинкою тижня стало проведення інтерактивних інтелектуальних змагань «Цікава біологія», «Зоологічний турнір», «На гостину до Флори і Фауни. Змагання визначило індивідуальні знання кожного учня з біології, перевірило кмітливість, увагу, вміння зосереджуватися.
Для розвитку творчих здібностей і підвищення екологічної культури у рамках предметного тижня проходив конкурс на кращу еко-годівничку з підручних матеріалів, який засвідчив нестандартний, креативний підхід до завдання.
Для учнів початкоих класів було організовано та проведено цікаві вікторини, під час яких учні розгадували ребури про природу, світ тварин та рослин.
Загалом, цей тиждень приніс нам багато цікавого і пізнавального, згуртував школярів, допоміг розкрити їх таланти, навчив їх діяти дружньо й організовано в нестандартних ситуаціях.

ФОТО

 

Переглядів: 385 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar