Головна » 2015 » Апрель » 17 » Тиждень Математики
19:43 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Тиждень Математики

Предмет математики настільки серйозний,
що не треба нехтувати можливістю зробити його цікавим.

Блез Паскаль

Кожен учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. Таке завдання ставлять перед собою і вчителі математики. Щоб спонукати учня до навчання, треба розвивати в ньому потребу займатися пізнавальною діяльністю, а це означає що в самому процесі навчання він повинен знаходити привабливі риси, щоб сама робота по здобуттю знань містила позитивні заряди зацікавленості. Шлях до цього полягає через різноманітну самостійну роботу учнів і створення ігрових нестандартних ситуацій.

З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження в учнів інтересу до математики, з 13 по 17 квітня 2015 року, у школі пройшов Тиждень Математикиякий підготував та провів вчитель математики Туряниця М.І. На кожен день тижня було сплановано математичні заходи: конкурси, змагання, математичні свята, ігри. Тиждень розпочався урочистою лінійкою, на якій учні познайомились з планом заходів:

1 день. (14.04)

  1. Конкурс плакатів «Юний математик»
  2. «Жартівлива математика» (учні 5-6 класів)

2 день. (15.04) Математичний турнір

     (для учнів 7-9 класів, проводить Туряниця М.І., Борбель А.Ю.)

3 день. (16.04) Життя видатних математиків

  1. Доповіді – повідомлення по класах (учні 10-го класу)
  2. Нестандартний урок математики в 7-му класі (Борбель А.Ю)

4 день. (17.04) Виставка малюнків, навчального приладдя

  1. Нестандартний урок математики у 9-му класі (Туряниця М.І.)
  2. Оголошення підсумків Тижня Математики. (вчителі математики школи)

Для учнів 10-11 класів був проведений відкритий урок-конференція з використанням ІКТ.  Учні підготували та представили презентації про життя видатних математиків, у тому числі, наших земляків. Урок пройшов надзвичайно цікаво та пізнавально, а школярі дізналися багато нового один від одного. Учнівська конференція - важлива форма навчання, це комплексна форма узагальнення результатів самостійної пізнавальної діяльності учнів під керівництвом учителя, що здійснюється завдяки спільним зусиллям учителя й учнів. Метою конференції є поглиблення, зміцнення та розширення діапазону знань учнів. Також, багато учнів із завзяттям взялись за роботу у малюванні плакатів та стіннівок.

Тиждень математики пройшов дуже весело та цікаво. Проведення інтелектуальних ігор, розваг, конкурсів сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу і дарує радість відчути себе переможцем, творцем. 

Переглядів: 795 | Додав: NS_creative | Теги: Тиждень математики | Рейтинг: 5.0/7 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar