Головна » 2020 » Февраль » 28 » Тиждень початкових класів
18:24 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Тиждень початкових класів

Одним із найважливіших завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності молодших школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Серед найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення ТИЖНЯ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ.
      Цього року у нашій школі він проходив з 24 по 28 лютого.  

Протягом Тижня діти мандрували веселою країною дитячої фантазії та мрій, отримауючи крім задоволення ще масу нових знань, умінь та навичок. Було проведено багато захоплюючих справ, розваг, конкурсів, змагань, екскурсій, адже кожній дитині, яка робить крок у науку, має бути цікаво, а навчання має дарувати кожній дитині впевненість у власних силах.
Згідно плану роботи Тиждень початкових класів розпочався з тематичної лінійки та ознайомлення з планом роботи. За допомогою учнівського самоврядування виготовлено стіннівку «Казковий світ дитинства».
Вівторок захопив усіх виставкою творчих робіт талановитих учнів початкових класів «Творимо дива своїми руками». У шкільній бібліотеці підготовлено тематичну виставку літератури «Хто багато читає, той багато знає!». Вихователь  Горват Н.В. разом з вихованцями ГПД 1-2 класів підготувала та провела виховний захід «Хай серце не втрачає доброти». Під час заняття учні ознайомились з із поняттям доброта, милосердя, моральний вчинок, вчились бути добрими, чемними, ввічливими, відповідати за свої вчинки, об’єктивно оцінювати свою поведінку, управляти своїми діями; розвивали вміння аналізувати свої вчинки, контролювати свої дії, критично мислити. Основною думкою заходу було пояснити дітям, що кожна людина повинна мати цінності в житті. Життя невпинно летить, не зупиняється  ні на мить. Все своє життя ми повинні творити добро, адже милосердя й доброта – це крила, на яких тримається людство.
У середу,  учні 1-го класу разом учителькою Сабов Н.М. поринули у світ  Веселої математики, використовуючи для розв’язання завдань цеглинки LEGO. Найкраще діти навчаються через гру. Під час уроку діти  повністю занурилися у процес виконання завдань, допомагаючи казковим героям, а кольорові цеглинки зробили заняття ще й цікавим та веселим.
Учні 3-го класу разом з учителькою Геревич З.В. виступили у ролі справжніх знавців авторських та народних казок ставши активними учасниками КВК-вікторини. На завершення  вікторини учні створили ілюстрації до казок.  Учні виявили хороші знання, кмітливість, логічне мислення, допитливість.
Цікавим і захоплюючим було і Свято англійської мови у 1-му класі, яке підготувала і провела учителька англійської мови Фазекош В.І. Під час заняття учні у ігровій формі ознайомились  з новими лексичними одиницями та виконали багато цікавих вправ для удосконалення знань . Діти продовжили формувати вміння висловлюватися з приводу почутого чи побаченого на мультимедійній дошці та збагачували свої знання про важливість знання іноземної мови у житті людини.
Проектна діяльність – нині одна з найперспективніших складових освітнього процесу, тому що створює умови творчого саморозвитку та самореалізації учнів, формує всі необхідні життєві компетенції, тому тема обрана вихователем ГПД 3-4 класів Пичкарь М.І. була пов’язана з екологічною освітою у поєднанні з проектними технологіями. На занятті вихованці були поділені на групи – дослідники, науковці та любителі природи. Повідомлення учнів та розповідь виховательки супроводжувались показом міні-дослідів, які познайомили дітей з потребою берегти природу.
На завершення тижня початкових класів, у п’ятницю класним керівником 2-го класу Фекете Т.І. було проведено відкритий урок з курсу «Я досліджую світ» на тему: «Весна та її ознаки». На уроці діти розповідали про особливі ознаки приходу весни, розгадували цікаві ребуси. Головною метою уроку було розвивати спостережливість, допитливість, здатність естетичного сприйняття, образного бачення, уміння створювати загальну картину; стимулювати дитячу фантазію, уяву; виховувати дружні, доброзичливі стосунки між дітьми, любов до прекрасного, бажання творчо працювати.
Учні 4- го класу під керівництвом учительки Геревич А.І.  взяли участь у інтелектуальному конкурсі «Еврика». Клас ділився на дві коменди. Кожна команда представила свою назву команди, емблему та девіз. Діти  віднеслись до  змагань дуже відповідально. Вони були дуже активними, намагались дати правильні відповіді на всі запитання. Учні  показали, які вони ерудовані, кмітливі, допитливі. 
Тиждень початкових класів ще раз переконує в тому, що дитяча творчість, мов джерельна вода, яку черпаємо, а їй нема ні кінця, ні краю. Робота тижня проходила так, що заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів, різні напрямки виховання та були цікавими, сприяли інтелектуальному розвитку учнів.
 Директор школи Гардубей Маріанна Володимирівна наголосила, що Тиждень початкових класів ще раз довів, що учні нашої школи – найрозумніші, найталановитіші, а вчителі – фахівці своєї справи.

ФОТО ТУТ

 

 

 

Переглядів: 263 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar