Головна » 2016 » Ноябрь » 16 » Толерантність врятує світ
11:14 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Толерантність врятує світ

                           Гідність людини полягає в тому, щоб любити тих, хто її ображає.
                                                                                                       Марк Аврелій


Поняття «толерантність» є синонімом слова «терпимість», саме так воно звучить латинською. Толерантність людей є найважливішою умовою миру і злагоди в сім’ї, колективі та суспільстві. Адже соціальні взаємовідносини постійно змінюються, породжуючи то гармонію, то перевагу. У різних людей – різні погляди на життя, працю, кохання тощо. Чи завжди ми поважаємо думки, погляди інших? Як треба поважати інших? Чи треба прагнути, щоб інша людина сприймала ваші погляди? 
В умовах соціальної розмаїтості дуже важливо встановити культуру миру, що неможливо без дієвого виховання, заснованого на принципах толерантності.
Відсутність самоконтролю, розуміння іншого, презирство, підозрілість, недовіра, егоїзм, емоційна неврівноваженість породжують 
конфлікти й напруженість, позбавляють простір міжособистісних відносин, почуття захищеності й безпеки. 
Толерантність включає не тільки повагу до інших і визнання рівності прав, але й відмову від примусового й гнітючого домінування
в багатьох країнах світу. 

16 листопада відзначають Міжнародний День Толерантності. В цей день у Макарівській ЗОШ шкільним психологом Шебела М.І. було проведено заняття з елементами тренінгу "Толерантність врятує світ" з учнями 5 класу. Учні зібрались для того, щоб поговорити про стосунки між людьми і переконатись, як важливо буди терплячими один до одного, прагнути миру, добра і любові. Метою заходу є розширити знання про толерантність, як засіб покращення стосунків між людьми, формувати ціннісне ставлення учня до самого себе та до оточуючих; готовність зрозуміти, сприйняти та спілкуватися з іншими людьми, взаємодіяти з ними на основі співчуття, розуміння, доброзичливості;$CUT$ виробляти уміння слухати та поважати особистість; сприймати думки, погляди іншої людини терпеливо, без критики; виховувати почуття любові, поваги та терпеливості. У процесі виховної години було використано кросворд заповітних мрій, квітка Толерантності, вправа «Чарівна ручка», а також весь захід був побудований на «мандрівці» учнів по країні Толерантності. 
Психолог наголосила учням на те, що наша земля – це місце, де ми можемо любити один одного, дотримуватись традицій та продовжувати історію Планети Толерантності. Виховний захід пройшов успішно, вихованці радо стали учасниками заходу та поставили перед собою мету і надалі бути толерантними у житті.

Переглядів: 700 | Додав: mrsmilebeatbox | Рейтинг: 3.7/3 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar