Головна » 2020 » Сентябрь » 30 » Всеукраїнський день бібліотек 2020
10:55 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Всеукраїнський день бібліотек 2020

З давніх – давен  людина почала збирати книги. Багаті правителі вважали за свій обов’язок та честь мати при своїх палацах бібліотеки. Ще і слова такого не було «бібліотека», а зібрання книг вже існувало.
Сьогодні кожна бібліотека – острівець духовності, а кожен бібліотекар – хранитель духовних скарбів. А ще бібліотека – Берегиня національної культури, скарбниця творчості народної.
 Указом Президента України від 14 травня 1998 року 30-те вересня оголошено Всеукраїнським Днем бібліотек.
До цього свята у нашій школі  30  вересня було проведено ряд заходів.
З метою формування потреби в щоденному читанні, виховання бережливого ставлення до книги  учні 3-их, 4-их класів взяли участь у конкурсі «Юні читайлики».

З учнями 5-7 класів проведено вікторину «Юні ерудити» питання вікторини торкалися різних галузей знань. Переможці отримали солодкі подарунки.
Для учнів 8-11 класів було подано експрес-інформацію «Інтернет допомагає». В даній інформації вказані бібліотечні та освітянські сайти, які допоможуть при підготовці домашніх завдань та в написанні рефератів
Для найменших учнів – першачків була проведена екскурсія «Подорож до країни книги» під час якої учнів було познайомлено з бібліотекою, з правилами користування бібліотекою. Також відбулося посвята першокласників у читачі.
В читальній залі відбулася презентація фотовиставки: «На хвилях бібліотечного життя», яка за допомогою фотодокументів показує, що бібліотека - це заклад культури, де можна змістовно та цікаво провести вільний час, прийнявши участь або відвідавши заходи, які проводять бібліотекарі.
Також проведено  бібліошоу «Бібліотека добрий чарівник, у ній багато різних книг», під час якого бібліотекар Мейсар Н.І. та учні 11 класу знайомили присутніх з історією як найдревніших бібліотек та і сучасних.

Учасники заходів дійшли згоди що книга завжди буде займати чинне місце у житті кожної людини - «Дім без книги – день без сонця».

ФОТО

Переглядів: 177 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar