Головна » 2019 » Декабрь » 10 » Всеукраїнський тиждень права
21:24 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Всеукраїнський тиждень права

Одним із завдань сучасної шкільної правової освіти є вміння учня орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться Тиждень правознавства, який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.
Основною метою тижня було:
– активізація роботи щодо формування у дітей та учнівської молоді правової культури та ціннісного ставлення до себе й до інших;
– вироблення навичок відповідальної поведінки підростаючого покоління на основі сформованості превентивного світогляду, здатності супротиву до негативних впливів соціального середовища;
– здійснення інформаційно-просвітницької та профілактичної діяльності, спрямованої на попередження вчинення правопорушень неповнолітніми;
– виховання інтересу до активної суспільної діяльності в межах правового поля;
– розвиток громадянської свідомості школярів.
Вчителем правознавства Горват О.М. проведено Всеукраїнський урок «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини. Під час проведення Всеукраїнського уроку акцентовано увагу на те, що основна мета нашої держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами.
Класними керівниками 1-11 класів були проведені виховні години “Права дитини – права людини”, «Закон обов’язковий для всіх», «Я – громадянин правової держави», «Права і обов’язки громадян України».
Учні 10-11 класів долучилися до Інтернет-урооку у форматі веб-конференції "Молодіжна правнича платформа - впевнена позиція на юридичному полі", який був організований Луганським державним університетом внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренко
З учнями 8-10 класів організовано заняття з елементами тренінгу «Підлітки мають знати свої права». Захід було спрямовано на розширення знань учнів про декларовані в Конституції України права, свободи та обов’язки людини та громадянина, про органи державної влади України, зокрема законодавчі, їх функції та повноваження, а також виховання в учнів почуття патріотизму поваги до рідних, однокласників, учителів.
Також, в рамках тижня, було проведено бесіду «Що таке права людини? Чому вони важливі?», що спрямований на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій.
Усі заплановані заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства, дозволили сформувати в учнів правові почуття, активну позицію у правовій сфері; виробити навички і звички правомірної поведінки; подолати в свідомості помилкові погляди та переконання, негативних навичок і звичок поведінки.

ФОТО

Переглядів: 249 | Додав: Cristal | Рейтинг: 0.0/0 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar