Головна » 2019 » Январь » 29 » Заходи до Дня Соборності України та Дня пам'яті героїв Крут
20:23 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Заходи до Дня Соборності України та Дня пам'яті героїв Крут

22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежностіЗ метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в нашій школі організовано та проведено ряд заходів:
-виховні години: «Україна – єдина Соборна держава» (класні керівники та класоводи);
- відкрита виховна година у 9-му класі «Україна єдина від Заходу до Сходу...» (класний керівник Мейсар Н.І.)
-книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Соборна Україна: від ідеї до життя”;
-конкурс малюнків «Україна – єдина соборна держава»;
- хвилинки інформації «Шлях України до воз′єднання»;

29 січня, на вшанування пам'яті Героїв Крут відбувся цикл тематичних, історично-інформаційних заходів та книжкових виставок: "Крути – наша слава, наша історія", на яких учні читали поезії про трагічну загибель студентського куреня під Крутами, що стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Учні 10-11 класів взяли участь у засіданні круглого столу на тему: «Бій за майбутнє України» (Вчитель історії Горват О.М.).
Дата 29 січня 1918 року увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність України. Героїчний бій на залізничній станції Крути під селищем Крути — це жертовність молодих патріотів — українських вояків, студентів і гімназистів.
Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична справа, за яку вони боролися – невмируща. «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– так говорить народна мудрість.
Саме тому ми повинні знати свою історію, своє минуле.

Вічна їм слава!

 

 

Переглядів: 446 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/2 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar