Головна » 2014 » Сентябрь » 19
Like
11

Спочатку це свято не мало чіткої дати і, починаючи з 1982 року, святкувалося в третій вівторок вересня (день відкриття чергової сесії Асамблеї ООН). Однак, в резолюції від 7 вересня 2001 Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» мали вже проходити щороку в одну і ту ж дату — 21 вересня.
   Мета цього свята полягає в тому, щоб хоча б на один день відмовитися від ведення бойових дій у світі. Цей день, як правило, в ООН починається з церемонії біля Колоколу миру, в який вдаряє Генеральний секретар ООН після свого звернення. Цей Колокол був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На колоколі красується напис, який відомий багатьом: «Да здравствует всеобщий мир во всем мире» (цей Колокол дзвонить лише два рази на рік: перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз — вже з нагоди святкування «Міжнародного дня миру»). Далі йде  хвилина мовчання, яка покликана вшануванню пам’яті загиблих, та виступ голови Ради безпеки ООН.
Привернути увагу до проблеми миру на землі — ось основна мета цього свята. У нашому світі дуже багато цікавих речей, невідомих фактів і нерозкритих потенціалів самої людини. До чого військові конфлікти, коли є хвороби, що вбивають без зброї і насильства? Саме з цим варто боротися, а не прагнути про ... Читати далі

Переглядів: 4340 | Добавил: NS_creative | Дата: 19.09.2014 | Коментарі (0) Поділитися: