Головна » 2014 » Сентябрь » 19 » Міжнародний день миру (International Day of Peace)
16:02 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Міжнародний день миру (International Day of Peace)

Спочатку це свято не мало чіткої дати і, починаючи з 1982 року, святкувалося в третій вівторок вересня (день відкриття чергової сесії Асамблеї ООН). Однак, в резолюції від 7 вересня 2001 Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» мали вже проходити щороку в одну і ту ж дату — 21 вересня.
   Мета цього свята полягає в тому, щоб хоча б на один день відмовитися від ведення бойових дій у світі. Цей день, як правило, в ООН починається з церемонії біля Колоколу миру, в який вдаряє Генеральний секретар ООН після свого звернення. Цей Колокол був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На колоколі красується напис, який відомий багатьом: «Да здравствует всеобщий мир во всем мире» (цей Колокол дзвонить лише два рази на рік: перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз — вже з нагоди святкування «Міжнародного дня миру»). Далі йде  хвилина мовчання, яка покликана вшануванню пам’яті загиблих, та виступ голови Ради безпеки ООН.
Привернути увагу до проблеми миру на землі — ось основна мета цього свята. У нашому світі дуже багато цікавих речей, невідомих фактів і нерозкритих потенціалів самої людини. До чого військові конфлікти, коли є хвороби, що вбивають без зброї і насильства? Саме з цим варто боротися, а не прагнути продемонструвати свою вогневу міць і перевагу в силі. Війна і агресія — це не спосіб вирішення проблем, вони тільки все ускладнюють, приносять багато горя і нещасть.
     Для тих, хто весь час жив у світі і благополуччі, ці слова нічого не значать. Їм важко оцінити ту величезну роль «Міжнародного дня миру» для тих людей, хто чув як розриваються снаряди під вікнами свого будинку. І щоб цього більше не сталося, вони готові зробити багато чого. Спроба донести до людства думку про важливість миру і спокою хоча б 21 вересня коштує і Вашої уваги.
   
Наша школа підтримала традицію та приєдналася до відзначення Міжнародного дня миру. Свято було проведене на урочистій лінійці. Учні із задоволенням долучилися до святкування та продемонстрували підготовані виступи. Також, були проведені такі виховні заходи: виразне читання поезій про мир (1-4 класи), виконання пісні про мир «Молитва про Україну»  (5-6 класи, вч. музики Варваринець Б.В.), книжкова виставка «Мир на планеті» (Мейсар Н.І.), випуск стінгазети «Мир на планеті - щастя всім дітям» (Редколегія), виховна година на тему: «Освіта заради миру» (9 клас, Черешня Н.І.), тематичні виставки  малюнків,  плакатів на тему: «Ми за Мир», година спілкування на тему: «Мир на планеті» (8 клас, Гранчак М.Ю.), флешмоб «Ми за мир» (9, 10, 11 кл.)

Бажаємо вам мирного неба над головою, злагоди та благополуччя!

Переглядів: 4355 | Додав: NS_creative | Рейтинг: 4.5/11 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar