Головна » 2015 » Март » 18 » 76-та річниця проголошення Карпатської України
19:29 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
76-та річниця проголошення Карпатської України

76 років минає з того незабутнього березневого дня 39-го року, коли наше невеличке Закарпаття гордо заявило на весь світ, що стало вільним і незалежним.

Закарпатці не тільки гордилися своєю незалежністю. Вони зі зброєю в руках піднялися на захист молодої держави. Таким чином, Карпатська Січ першою в Європі вчинила опір агресору. Сотні юнаків та дівчат полягли на полі бою, ще більше було розстріляних та закатованих у концтаборах. Такою драматичною і героїчною була доба Карпатської України та доля її учасників. Щороку наша школа приєднується до вшанування цих трагічних подій у історії народу. 16 березня відбулася загальношкільна лінійка, на якій було оголошено наступний план заходів:


1. Провести виховні години на теми:
- 3-4 класи «Карпатська Україна - наша історія. Рідний край на території України»
- 5-8 класи «Карпатська Україна»             
- 9-11класи «Велич і трагедія Карпатської України»

2. Провести учнівську конференцію у 9-11 класах на тему: «Велич і трагедія Карпатської України», з нагоди 76-річниці Карпатської України
3. Оформити виставку художньої літератури на тему: «Карпатській Україні-76» 
4. Провести конкурс учнівських творчих робіт, малюнків присвячених 76-річниці Карпатської України.
5. Провести засідання круглого столу з учнями 10 – 11 класів «Наша гордість, наша слава»

Вчитель історії  Плеша В.П. висловив глибоку повагу до тих, хто відстоював одвічне устремління жителів Срібної землі до незалежності, боронив рідну землю. Він розповів як кілька тисяч патріотів, юнаків і дівчат, з гордо піднятою головою стали на шляху в рази чисельнішої армії угорського окупанта. Як цього дня вони показали всю міць, силу, загартованість українського духу, який до останнього подиху готовий боротися за предків, сучасників і нащадків. А також наголосив на тому, щоб молоде покоління щиро перейнялося цими трагічними подіями та активно прийняли участь у вшануванні загиблих героїв.

Всіма силами ми стараємось бути гідними своїх попередників та довести, що вони віддали свої життя не дарма. Що на їх прикладі виросли гідні сини своєї Батьківщини. 

Тож, щиро бажаємо Вам берегти світлу пам`ять про героїв Карпатської України, добрими справами примножувати славні традиції старших поколінь, високими здобутками в навчанні і праці щоденно забезпечувати щасливе майбуття краю, вільної України. Хай вічним буде у ваших серцях великий подвиг героїв Карпатської України!

Переглядів: 624 | Додав: NS_creative | Рейтинг: 5.0/5 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar