Головна » 2017 » Октябрь » 18 » День Цивільного Захисту
18:46 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
День Цивільного Захисту

Відповідно до наказу управління освіти, молоді та спорту Мукачівської РДА 18 жовтня 2017 року у Макарівській ЗОШ І – ІІІ ступенів було проведено День цивільного захисту та об’єктового тренування на тему: „Дії органів управління, сил та структурних підрозділів ЦЗ школи у разі виявлення у навчальному корпусі школи пожежі” під керівництвом начальника ЦЗ школи – директора школи Гардубей М.В.
Перед першим уроком проведено інструктивний збір представників 1-11 класів, поставлено завдання щодо дій, передбачених планом Дня ЦЗ. Класними керівниками та класоводами 1 - 11 класів було проведено виховні години за тематикою ЦЗ – «Допоможи собі сам (Дії населення при надзвичайних ситуаціях)», «Вогонь – друг! Вогонь – ворог!», «Що робити у разі пожежі».
Учнями школи у цей день було переглянуто науково-популярні, документальні фільми та мультфільми з питань цивільного захисту. Було проведено конкурси малюнків серед учнів 1-7 класів за темами «Небезпека очима дітей», «Скажімо наше дружне «Ні!» усім пожежам на землі», «Дії населення у надзвичайних ситуаціях».
Проведено урочисту лінійку, на якій начальник штабу ЦЗ школи Гардубей М.В. ознайомила учнів та педагогічний колектив з планом роботи, пояснила важливість проведення заходів з ЦЗ. ЗДВР Горват О.М. нагадала учням про правила поведінки під час пожежі та провела вікторину «Обізнаний – значить захищений». Заступник директора з господарської частини Геревич В.І. продемонстрував учням первинні засоби гасіння пожежі, а саме користування вогнегасником.
О 11. 45 за сигналом ЦЗ «Увага всім!» проведено учбову евакуацію особового складу школи.
На спортивному майданчику школи учителем фізичної культури Лендел Р.І., заступником директора з ВР Горват О.М. та педагогом-організатором Гузинець Н.І. було проведено комбіновані естафети з елементами виконання нормативів. Учні 9 – 11 класу, підготовлені учителем предмету «Захист Вітчизни» Фазекош В.І. та «Медико-санітарної підготовки» Черешня Н.І., медичною сестрою Варваринець О.М. провели практичні заняття за тематикою ЦЗ, на яких діти мали можливість практично застосувати засоби індивідуального захисту (протигаз, ватно-марлева пов’язка ) та відпрацювати елементи надання першої медичної допомоги (накладання пов’язок, шин). Проведені навчання виявили високий рівень відповідальності посадових осіб з організації занять по ЦЗ та БЖД, достатній рівень підготовки особового складу невоєнізованих формувань ЦЗ до дій в умовах надзвичайної ситуації; чіткі дії педагогічних працівників з організованої евакуації учнів з приміщення школи.
Проведене тренування показало, що члени педагогічного і учнівського колективів обізнані з правилами дій в надзвичайних ситуаціях і можуть організовано евакуюватись у безпечне місце. Учасники тренування дотримувались правил техніки безпеки.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 456 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar