Головна » 2018 » Октябрь » 15 » "Ми славні нащадки козацького роду"
11:44 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
"Ми славні нащадки козацького роду"

14 жовтня в Україні відзначають одразу три свята - День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.
Про козаків написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
Тож напередодні цього чудового свята, 11-12 жовтня 2018 року, класні керівники та класоводи Макарівської ЗОШ І – ІІІ ступенів провели усні журнали, бесіди «Ми – нащадки козацької слави», спрямовані на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів українських - козаків.
ЗДВР Горват О.М., педагогом-організатором Гузинець Н.І., вчителем фізкультури Лендел Р.І. та вихователями ГПД -  Пичкарь М.І. та Геревич А.І. проведено веселі естафети «Козацькі забави» для учнів 1-4 класів. Учні поділившись на 2 команди – «Козацька шабля» та «Сивий коник», змагались на спритність, швидкість та витривалість.
Наприкінці тижня класовод 4-го класу Сабов Н.М. разом з учнями підготували та провели виховний захід «Покрова – козацька мати». Діти розповіли про свято Козацької Покрови, ознайомили присутніх з історією виникнення козацтва та їх звичаями. Учні також стали учасниками цікавої вікторини та продемонстрували свої знання з історії козацтва. Цікаво й радісно було спостерігати за хлопцями та дівчатками, які стали учасниками веселих конкурсів і продемонстрували спритність та інтелект.
Бібліотекар школи Мейсар Н.І. з учнями 9-го класу підготували та провели бібліотечний урок «Свято Покрови та День українського козацтва: історія та сучасність», під час якого відбулося активне обговорення сторінок історії нашого народу та проблем сьогодення.
Мужність, звитяга, розум та козацька слава наших прадідів червоними нитками прописана на сторінках літопису української історії та серцях сьогоднішніх захисників Батьківщини.
14 жовтня свято не лише для православних християн, але й для всіх свідомих громадян нашої держави. Радісно, що береже історичну пам'ять нашого народу і популяризує його традиції.

ФОТОРЕПОРТАЖ

"Ми славні нащадки козацького роду"

"Я і моя Батьківщина" 1 клас. НУШ

"Козацькі забави"

 

Переглядів: 689 | Додав: Cristal | Рейтинг: 3.0/1 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar