Головна » 2018 » Февраль » 21 » Міжнародний день рідної мови
20:13 Отрмати версію для друкуДрукОтримати PDF версію веб-сайтуPDF
Міжнародний день рідної мови

Рідна мова – це мова народу, вона передає досвід пращурів для нащадків. Це – скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмочок надії.
21 лютого 2018 року в Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови.
В цей день учні школи брали участь у конкурсі читців, де декламували вірші відомих українських поетів про Україну , про родину та українську мову; згадували її трагічну долю, демонстрували її красу і велич та своє шанобливе ставлення до рідної українької мови.

Для учнів молодших класів проведено мовну гру «У царстві рідної мови» де діти освідчувалися в любові до рідного слова , в цікавій формі вчились правил граматики. Старшокласники дискутували «Чи досить нам, українцям , однієї мови для спілкування у своїй державі?» Учні активно висловлювали свої думки . висловлювали власну позицію щодо порушених питань диспуту.
Учні школи мали можливість ознайомитись із тематичною добіркою літератури у шкільній бібліотеці та взяти участь у вікторині « Минуче все, лиш слово не мине».
Також у школі було проведено «диктант єдності» на тему «Без мови немає народу». Всі заходи цього дня були пронизані українським духом, любов’ю до рідного слова, до чистих джерел творчості українського народу.

ФОТО

Переглядів: 538 | Додав: Cristal | Рейтинг: 2.0/2 Поділитися:
Всього коментарів: 0
omForm">
avatar