Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 62 63 64
Like
7
«Це Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!»

Хрещення є одним з найважливіших церковних свят. В цей день Іоанн Хреститель хрестив Ісуса в річці Йордан. Ісус Христос прийшов до нього з Галілеї. Коли Іоанн побачив Його, то, впізнавши у Ньому Месію, спочатку хотів утримати Ісуса, кажучи: мені потрібно хреститися від Тебе, чому Ти приходиш
до мене? Але Ісус відповів йому: облиш зараз, бо так належить нам виконати усяку правду. Тобі Іоанн допустив Його. І, хрестившись, Ісус в той же час вийшов з води, - і, відкрилися Йому небеса, і побачив Іоанн Духа Божого, Який сходив, як голуб, і опускався на Нього. (Мф. 3:13-16)
Згідно християнського віроучення саме після Хрещення Ісус почав освічувати людей, осяюючи їх світом істини.
У західній церкві свято отримало назву Богоявлення, оскільки під час Хрещення Ісуса відбулося особливе явлення всіх трьох ликів Бога: Бог Отець з небес свідчив про Сина, що хрестився і Дух Святий у вигляді голуба зійшов на Ісуса, підтверджуючи таким чином Слово Отця.
У католиків центральним змістом свята Богоявлення є церковне сказання про поклоніння новонародженому Ісусу язичницьких королів – волхвів Каспара, Мельхіора і Валтасара, що прийшли з дарами у Віфлієм. В пам’ять про явлення Христа язичникам і поклонінні трьох королів в костелах відбуваються подячні молебні, Христу як Царю приноситься в жертву золото, як Богу – ладан, як людині – мірра. Свято Богоявлення отримало також назву Festum magorum (Свято волхвів) або Festum regum (Свято царів).

 

Переглядів: 714 | Добавил: MS_creative | Дата: 19.01.2012 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5
7 січня - Різдво Христове - велике християнське свято, сповнене радості, щастя і

веселощів. Із ним пов'язують народження Ісуса Христа у Віфлеємі. З різдвяним

вечором пов'язано багато звичаїв та обрядів. Так, поки не з'явиться перша зірка на

небі, зранку нічого не їдять, постяться аж до Святої вечері. Під час вечері вживають

традиційні 12 пісних страв. Важливим атрибутом свята є колядування - давній звичай

різдвяних обходів із виконанням величально-поздоровчих пісень (колядок).

Привітання з Різдвом Христовим лунає з вуст в уста. Привітання з Різдвом це пісня

радості і щастя для всіх нас. Це свято символізує початок нових справ, здійснення

... Читати далі

Переглядів: 748 | Добавил: MS_creative | Дата: 16.01.2012 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

http://msdb.com.ua/officeguru/_i/sertificate-print/1E8B3CBEA93.png

Привіт!
Хочеш перевірити свої знання Microsoft Office 2010, отримати
безкоштовний сертифікат і вразити роботодавців?

Бажаю успіхів!
Пройди простий тест і стань Office Guru тут: http://www.microsoft.ua/officeguru
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 862 | Добавил: MS_creative | Дата: 14.11.2011 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5
Переглядів: 770 | Добавил: MS_creative | Дата: 04.10.2011 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
5

Інформаційна система "UNIS. Електронний журнал" на порталі "Моя школа" ТОВ "Компанія "Дієз-продукт" і організація ФО-П Шевчук В.В. створила у 2009 році глобальну інформаційну систему "UNIS. Електронний журнал" та інтернет портал "Моя школа".

Універсальна Національна Інноваційна Система UNIS (свідоцтво № 29948 від 19.08.2009 р.), модуль "Електронний журнал" – інформаційна система локалізована в навчальному закладі з можливістю відображення даних на порталі «Моя школа» для фіксації, аналізу, та зберігання даних щодо успішності учнів, домашніх завданнь, обміну повідомленнями ... Читати далі

Переглядів: 1059 | Добавил: MS_creative | Дата: 09.09.2011 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4
Рум’янець літа

Про походження першого літнього місяця сперечаються найбільше. До жодного із його старших братів не виявлялося такої пильної уваги з боку мовознавців та дослідників народного календаря. Та це й зрозуміло: полудень року увібрав найконтрастніші його ознаки.

Одні вважають, що назві прислужилося масове цвітіння квітів, зокрема, маку й півонії. Інші ж стверджують, буцімто назва пішла від зарум'янілих суниць та черешень, котрі якраз починають дозрівати. Дехто схильний думати, що походження цього терміна йде від того, що з 20 по 22 червня настає період найвищого сонцестояння, коли день удвічі перевершує ніч.

Мають рацію й ті вчені, котрі пояснюють назву масовим розплодом городніх та садових червів і гусені. Небезпідставні міркування й дослідників традиційного бджільництва. Вони вважають, що своє ім'я місяць прибрав від того, що в червні бджолині матки починають найактивніше відкладати личинки — плодити черву.

Але найбільш природним є те, що назва походить од червеця. Саме в червні і з'являється сокоживна комаха кошеніль. З неї колись робили унікальний барвник, яким фарбували вовну, ткацькі вироби, виготовляли жіночу пудру. Але найбільше використовували для фарбування військових знамен, зокрема, козацьких прапорів.

У Київській Русі первісток літа називали кресником чи креснем. Це — від того, що дайбожичі пов'язували своє життя із «небесним вогнем» — ... Читати далі
Переглядів: 1889 | Добавил: MS_creative | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0) Поділитися:

1-9 10-18 ... 550-558 559-567 568-573