Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 63 64 »
Like
2

Щороку 24 березня міжнародна спільнота і наша держава відзначає День боротьби з туберкульозом. Саме цього дня в 1882 році німецький мікробіолог Роберт Кох відкрив збудник туберкульозу, що надало можливість в подальшому боротися з цією недугою, яка вважалася невиліковною.
Як відомо, близько третини населення світу інфіковані туберкульозом, активна форма якого розвивається лише у людей з ослабленою імунною системою. В нашій країні щороку виявляють захворювання у 30 тисяч осіб, з них у 7 тисячах випадків – з фатальними наслідками. 
Важливо пам’ятати, що будь-яку хворобу завжди легше попередити, ніж вилікувати. ... Читати далі

Переглядів: 459 | Добавил: Cristal | Дата: 25.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

Тиждень правових знань у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено згідно затвердженого плану з 20.03. по 24.03.2017 року з метою активізації творчої та пізнавальної діяльності учнів, надання можливості учням презентувати набуті знання у нестандартних формах роботи, реалізувати виховний потенціал предмету.
Так у рамках тижня правових знань  були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитин, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. ... Читати далі

Переглядів: 603 | Добавил: Cristal | Дата: 24.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

Робота щодо приведення у належний санітарний стан школи та прилеглої території В Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів продовжується. Проведено роботу з озеленення шкільного приміщення. Підсаджено нові дерева у пришкільних парках, пофарбовано паркани та вхідні ворота. 

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 431 | Добавил: Cristal | Дата: 24.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

Поночуйте просто неба,
Тоді і збагнете вірші мої!
Осінній вітер.
Мацуо Басьо

22 березня 2017 року вчителькою Геревич А.-К. М. проведено відкритий урок із зарубіжної літератури на тему: «Творчість Мацуо Басьо або побачити велике у малому», на якому були присутні члени методичного об’єднання суспільно-гуманітарного циклу. На уроці учні познайомились з деякими фактами творчої біографії поета, дали коментарі до віршів Мацуо Басьо, в яких віддзеркалилися його враження від спілкування з природою, спробували себе у ролі поетів створюючи хоку. Уні 8 класу продемонстрували знання, набуті на попередніх уроках, уміння працювати з текстом, порівнювати та робити висновки. Разом з тим вчителька намагалася зародити у школярів інтерес до японської культури, традицій, звичаїв; виховувати почуття дружби й краси.

ФОТО

Переглядів: 401 | Добавил: Cristal | Дата: 23.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

З метою формування екологічної культури підростаючого покоління і гуманного ставлення до довкілля, а також продовжуючи акцію "Закарпаттю - чисте довкілля" в Макарівській ЗОШ з 6 по 17 березня проводився тиждень благоустрою. Учні, вчителі та техпрацівники дружно взялися наводити лад у школі та навколо неї після зимового періоду. Відповідно до плану роботи по благоустрою та покращенню естетичного вигляду прилеглих територій  за учнями кожного класу закріплено ділянки, які діти старанно прибирали. Робота розпочалася з прибирання сміття, сухого листя, обрізки кущів та дерев, висадки перших весняних квітів. Учні прибирали на тільки шкільне подвір’я, але і класні кімнати – озеленили класні кімнати, поновили матеріали на класних куточках. Всі працювали сумлінно і старанно. Шкільні приміщення та подвір’я стали ще чистішими і охайнішими. Дітям і дорослим приємно коли школа милує око своїм охайним виглядом і є окрасою села ... Читати далі

Переглядів: 407 | Добавил: Cristal | Дата: 20.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

На українських землях давні народні традиції поетично сплелися із християнством. І тепер уже мало хто пригадує, що раніше на Вербну неділю святим деревом вважалася не верба, а екзотична для нас пальма. Що із писанками колись чинили магічні дії. Сам звичай писанок має витоки з символічного значення яйця, яке майже у всіх народів світу вважалося джерелом життя, символом початку життя, символом сонця. А згодом і яйце, й дерево у слов’ян стали символом весняного пробудження на землі, символом перемоги життя над смертю.
У Карпатах недаремно кажуть: «Допоки пишуть писанки, доти буде світ, а коли перестануть, тоді світ скінчиться».
З 1 по 17 березня 2017 року у нашій школі проходив І етап конкурсу «Воскресни, писанко!». Учні виготовляли великодні композиції та писанки у різних техніках – дряпанка, зернівка, писанка з квілінга, писанка з стрічками, під керівництвом Горват О.М, Горват Н.В. та Печора Н.І. За результатами конкурсу журі відібрано найкращі роботи для ІІ районного етапу конкурсу. ... Читати далі

Переглядів: 422 | Добавил: Cristal | Дата: 18.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

На виконання листа управління освіти, молоді та спорту Мукачівської РДА № 01-17/89 та № 01-17/90 від 17.03.2017 року "Про відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1920 років" у Макарівській школі вчителем історії Горват О.М. та керівником народознавчого гуртка Печора Н.І. було проведено конфренцію, присвячену 100-річчю Української революції, учні переглянули документальний фільм "Становлення державності", оформлено тематичну виставку у шкільній бібліотеці, виготовлено стінгазету "Українська революція 1917 – тернистий шлях до незалежності". Класними керівниками та класоводами проведено виховні години на дану тематику. ... Читати далі

Переглядів: 374 | Добавил: Cristal | Дата: 17.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

 

Метою конкурсу є залучення учнів у цікавий і пізнавальний світ математики. Учасником конкурсу може бути кожен учень від 2-го по 11-й клас з усіх куточків України. Гра цікава як призерам Всеукраїнських олімпіад із різних предметів, так і тим, хто лише починає засвоювати ази цієї чудової науки – математики.
Особливість конкурсу полягає у тому, що ані переможців, ані переможених немає. Кожна дитина знає, що це насамперед особиста перемога. Серед «кенгурят» понад 20 призерів Міжнародних предметних олімпіад і тисячі дітей, які вперше зацікавились математикою саме під час конкурсу.
16 березня в нашій школі пройшов міжнародний математичний конкурс «Кенгуру-2017». В ньому взяли участь 20 учнів шко ... Читати далі

Переглядів: 414 | Добавил: MS_creative | Дата: 16.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

Карпатська Україна 1938–1939 р. – доленосна подія в житті всього українського народу. Невеликому Закарпатському краю судилось відіграти вагому роль в історії українського державотворення. Навіть короткотривале існування цієї держави стало символом національних прагнень всього українського народу. Адже певні події, а також вчинки окремих людей можуть переважити навіть наступ багаточисельної армії і вдихнути нове життя в національну ідею. Таким видається постання Карпатської України, яка заявила на весь світ про наміри українців жити у самостійній соборній державі.
До відзначення 78-річниці проголошення Карпатської України у Макарівській ЗОШ проведено ряд заходів: ... Читати далі

Переглядів: 448 | Добавил: Cristal | Дата: 15.03.2017 | Коментарі (0) Поділитися: