Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 63 64 »
Like
0

В рамках засідання методичного об'єднання вчителів природничо-математичного циклу, 27 квітня 2018 року вчителем хімії Делеган Н.І. було проведено відкритий урок у 8 класі на тему: "Хімічний експеримент - науковий дослід вивчення властивостей речовин". Мета уроку: засвоєння основ хімії, вирішення практичних проблем, виявлення значення хімії у сучасному житті; формування матеріального світогляду, накопичення і поглиблення загальнонаукових і практичних вмінь і навичок; розвиток креативного мислення, вміння самостійно аналізувати, робити висновки.
Урок проведено у формі подорожі. Учні мандрували імпровізованими зупинками, розв'язували задачі, представляли презентації.
В ході уроку учні засвоїли нові знання і зробили висновок, що хімічний експеримент відіграє першочергову роль у формуванні умінь і навичок, сприяє збільшенню кількості учнів, яких зацікавила хімія, активізує мислення.
Древня мудрість говорить "Скажи мені, і я забуду. Покажи мені, - я зможу запам'ятати. Дозволь мені це зробити самому, і воно стане моїм назавжди". Тому найкращим способом вивчення нового матеріалу є демонстраційний експеримент.

ФОТО

 

Переглядів: 471 | Добавил: Cristal | Дата: 28.04.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

26 квітня 2018 року, в рамках засідання методичного об'єднання вчителів початкових класів, у 3 класі пройшов відкритий урок з природознавства (вчитель Сабов Н.М.) за темою: "Червона книга України". Основною метою уроку було: ознайомити учнів з необхідністю охорони природи, назвами тварин і рослин, занесених до Червоної книги.
Під час уроку діти здійснили захоплюючу віртуальну подорож, аналізуючи причини зменшення рослин і тварин у природі, встановлювали відповідність між малюнками рослин і тварин та негативнгими діями людини в природі; виконували завдання вікторини, грали в ігри "Жива і нежива природа", "Шифрувальник", презентували творчі завдання - виготовлені вдома лепбуки та аплікації. ... Читати далі

Переглядів: 749 | Добавил: Cristal | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
0

У Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня пам'яті Чорнобильської катастрофи.
В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.
У 2018 році годинник життя відраховує 32 рік Чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди.
26 квітня 2018 року у нашій школі класними керівниками були проведені виховні години на тему: «Чорнобиль не має минулого часу». ЗДВР Горват О.М. та педагог-організатор Гузинець Н.І. з учнями 6-8 класів підготували урок пам’яті: «Чорнобиль: пам’ятай заради майбутнього». Шкільним бібліотекарем Мейсар Н.І. підготовлено виставку літератури на тему Чорнобильської трагедії. Лідери учнівського самоврядування пройшлися по класах з короткою інформацією на цю тему, також відбувся перегляд фільму “Розщеплені на атоми”, «Чорнобиль: як це було».

... Читати далі

Переглядів: 473 | Добавил: Cristal | Дата: 26.04.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

20-23 квітня 2018 року у нашій школі пройшли заходи з відзначення Дня довкілля та Міжнародного дня Матері-Землі.
Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов’язок. Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі.
На уроках трудового навчання (вчитель Гузинець Н.І.), учні 6-го класу виготовили плакати та вироби зі старих газет, дисків та пластикових пляшок, які ще раз усім нагадали про необхідність бережливого ставлення до природи.
Земля — унікальна планета, на якій є життя. Це чудо, яке неможливо повністю осягнути і пояснити, проте, безперечно, варто берегти. Однак людина для Землі — не тільки окраса, а й небезпека. Тому учні 7-10 класів під керівництвом вчителя екології Делеган Н.І., підготували і провели конференцію &la ... Читати далі

Переглядів: 473 | Добавил: Cristal | Дата: 23.04.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

Протягом квітня, в рамках Місячника благоустрою "За чисте довкілля" в нашій школі пройшли акції по санітарній очистці території школи та прилеглих територій.
Техпрацівники, вчителі та учні провели роботи щодо озеленення, впорядкування клумб, пофарбовано паркани, висаджено квіти, дерева та декоративні кущі. Очищено парк біля Обеліска Слави та Могили невідомому солдату на території села. ... Читати далі

Переглядів: 473 | Добавил: Cristal | Дата: 13.04.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

Сьогодні, коли спостерігається духовне збідніння суспільства, стає все більш необхідним навчити дітей та молодь бути милосердними, відкритими душею та серцем, допомагати ближнім.
Учні нашої школи - щедрі та доброзичливі. Благодійність вже стала для них традиційною. Щороку в школі проводяться Акції милосердя ("На зустріч мрії", "Лист воїну АТО", "Серце до серця", акції товариства Червого Хреста, поїздки до будинку-інтернату в с.Домбоки). 
Підтримуючи шкільні традиції, 10 квітня 2018 року шкільний волонтерський загін "Милосерця" та заступники директора з НВР (Лендєл А.Л.) і ВР (Горват О.М.), педагог-організатор (Гузинець Н.І.) відвідали вихованців будинку-інтернату в с.Домбоки. В рамках акції "Подаруй дитині на Великдень затишок родинного тепла" учні школи привітали всіх з Великодніми святами та подарували дітям солодкі подарунки. ... Читати далі

Переглядів: 430 | Добавил: Cristal | Дата: 11.04.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

На початку квітня діти і дорослі святкують день народження дитячої книги. З моменту появи на світ людина починає вчитися ходити, говорити, пізнавати навколишній світ. Сонячний промінь і метелик, який сів на квітку, кумедна картинка і добра пісня, весела гра і улюблена книга – перші вчителі дитини.
Книга! Вона поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. Книга розповідає про казкових богатирів, про шкільне життя, про далекі екзотичні країни. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє. Про все на світі розповідає книга.
Одним із найулюбленіших казкарів усіх часів і народів визнаний Г. К. Андерсен - автор всесвітньо відомих казок для дітей і дорослих. Його твори, перекладені більш ніж 150 мовами, стали сценаріями численних екранізацій, мультфільмів, театральних постановок. Тому в день народження Г.К.Андерсена, 2 квітня, у всьому світі відзначаємо Міжнародний день дитячої книги.
Напередодні свята в шкільній бібліотеці для дітей бібліотекар Мейсар Н.І. провела такі заходи:
·мультимедійна презентація ;
... Читати далі

Переглядів: 677 | Добавил: Cristal | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

Предметний тиждень було проведено згідно затвердженого плану (з 12.03.2018 по 16.03.2018) з метою активізації творчої та пізнавальної діяльності учнів, надання можливості учням презентувати набуті знання у нестандартних формах роботи, реалізувати виховний потенціал предмету.
Так у рамках тижня правових знань були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, ,дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. До заходів були залучені учні 1-11 класів.
Предметний тиждень було відкрито урочистою лінійкою, на якійучні ознайомидись з планом роботи .Вчителем правознавства Горват О.М.та педагогом-організатором Гузинець Н.І. проведено конференцію «Реалізовуємо права – сумлінно виконуємо обов’язки» (9-11 класи), заняття-гра «Знай свої права та обов’язки», урок з використанням мультимедійних технологій "Великі права маленької людини" (1-4 класи)
Класними керівниками проведено виховні години на тему: «Закон і ми».
Практичним психологом Шебела М.І. проведено анкетування та тренінги «Право у твоєму житті» ... Читати далі

Переглядів: 405 | Добавил: Cristal | Дата: 18.03.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
4

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі? Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?
5-7 березня 2018 року у нашій школі проведено Шевченківські дні. З метою вшанування Кобзаря проведено ряд заходів:
1. Лінійка, присвячена відкриттю «Шевченківських днів»: «Є в Шевченка народження дата – дати смерті у нього немає!». (1 – 11 кл.) – вчителі-філологи
2. Інформаційні хвилинки «Вшановуємо Великого Кобзаря». (1 – 11 кл.) – ЗДВР, педагог-організатор
3. Написання творів, творів – мініатюр, творів – роздумів – «Шевченко в моєму серці», «Шевченкове слово у віках не старіє». ( 4 - 11 кл.) – вчителі української мови
4. Тематична виставка у шкільній бібліотеці «Тарасові слова – душа народу» - Мейсар Н.І.
5. Виставка класних стіннівок «І мене в сім’ї великій…».(5 – 11 кл.)
6. «Піснею до серця, серцем до народу» (виконання вірші ... Читати далі

Переглядів: 1056 | Добавил: Cristal | Дата: 07.03.2018 | Коментарі (0) Поділитися: