Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 22 23 24 25 26 ... 63 64 »
Like
2

Сьомий навчальний тиждень НУШ ("Ми - підприємливі") у Макарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів був присвячений дослідженню дуже цікавого явища  - підприємливості. Першачки дізнались, що таке підприємливість, яких людей можна назвати підприємливими та як розвивати відповідн якості. А також - пропонувати та відстоювати власні ідеї, взаємодіяти з іншими  дітьми у групі, приймаючи спільні рішення. Протягом тижня учні 1-го класу під керівництвом вчительки Фекете Т.І. виконували ряд вправ для вивчення та засвоєння нового матеріалу, а саме: "Хто як вітається", "Я і майбутнє", "Що пішло не так?", "Добери нову назву" та інші.
Темою восьмого тижня НУШ стала тема: "Техніка, яка допомагає". Під час вивчення цієї теми учні намагались розібратись із поняттям техніки та технічного обладнання, яке допомагає в побуті, навчились використовувати найпростіші прилади, організовувати робоче місце, дотримуватись правил безпечної поведінки в побуті, громадських місцях, на природі. Учні переглянул ... Читати далі

Переглядів: 838 | Добавил: Cristal | Дата: 26.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

З 17 по 22 жовтня 2018 року в Макарівській ЗОШ І-ІІІ стпенів проведено І (шкільний) нтап конкурсу літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему: "Захисник України: історія і сьогодення". В конкурсі взяли участь учні 5-9 класів. За рішенням журі, кращі роботи представлятимуть школу на ІІ (районному) етапі конкурсу, а саме:
- "Малюнок" - Гутій Анастасія;
- "Лист" - Пуга Юлія; ... Читати далі

Переглядів: 524 | Добавил: Cristal | Дата: 23.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

Міжнародний день шкільних бібліотек започаткований за ініціативою ЮНЕСКО у 1999 році. З тих пір його щорічно відзначають кожен четвертий понеділок жовтня.
Важливість забезпечення та поширення грамотності, сприяння належному навчанню, популяризація книжок – це один із основних пріоритетів сучасного суспільства і атмосфера, яка створюється бібліотекарами, найбільш сприятлива у цьому процесі.
З нагоди Міжнародного дня шкільних бібліотек 22 жовтня 2018 року у Макарівській ЗОШ І-III ступенів бібліотекарем Мейсар Н.І. було проведено ряд заходів:

 - Екскурсію до бібліотеки учнів 1 класу .
 - Книжкові виставки:
«Цей чудодійний світ поезій».
«Книги які заслуговують на увагу». ... Читати далі

Переглядів: 552 | Добавил: Cristal | Дата: 23.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

Протягом тижня з 16.10.2018 по 19.10.2018 року в школі проходив Тиждень цивільного захисту. Завданням цього тижня було поглибити знання та вміннями учнів, щодо дій у надзвичайних ситуаціях, розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я, виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки. У рамках тижня учні 5-10-х класів підготували в ... Читати далі

Переглядів: 558 | Добавил: Cristal | Дата: 21.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

Знання іноземної мови дуже важливе. У сучасних умовах іноземна мова розглядається як засіб спілкування і залучення до культури іншого народу.
Особлива увага приділяється вивченню іноземної мови школярів у початквих класах, тому що  в дитинстві схильність до вивчення мов набагать більша.
Робота з маленькими першачками має свої особливості. Вчителька англійської мови Гарапко Г.М. ... Читати далі

Переглядів: 500 | Добавил: Cristal | Дата: 21.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
0

Осінь - ідеальний час для спостережень, творчості та пізнання нового. П'ятий тиждень навчання першокласників Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів був присвчений самей цій порі. Протягом тижня учнів навчались спостерігати за явищами природи, аналізуючи їх взаємозв'язки, попрактикувались у створенні композицій з природних матеріалів, стали учасниками шкільного Свята Осені. Під час уроків використовувались пальчикові та рухливі ігри, що сприяють розвитку уваги, пам'яті, уяви та фантазії. Учні замальовували осінні розмальовки та створювали лепбуки.
6 тиждень осені - майже її середина. На цьому тижні ми святкували День захисника України та День українського козацтва. Завданнями, які потрбіно було реалізувати цього тижня були - допомога дітям в усвідомленні себе і своєї родини як частини Батьківщини, ваховання поваги до українських воїнів захисників, формування шанобливого ставлення до держаних символів України та української історії. Протягом тижня маленькі першачки  разом з учителькою Фекете Т.І. вивчали вірші, прислів'я т ... Читати далі

Переглядів: 541 | Добавил: Cristal | Дата: 15.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
1

14 жовтня в Україні відзначають одразу три свята - День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.
Про козаків написано багато наукових праць і художніх творів, знято безліч фільмів. Унікальність нашої історії й нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.
Тож напередодні цього чудового свята, 11-12 жовтня 2018 року, класні керівники та класоводи Макарівської ЗОШ І – ІІІ ступенів провели усні журнали, бесіди «Ми – нащадки козацької слави», спрямовані на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів українських - козаків. ... Читати далі

Переглядів: 694 | Добавил: Cristal | Дата: 15.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
2

Один раз на рік, у найпрекраснішу пору, коли шелестить падолистом осінь, снує в лузі мереживо бабиного літа, а над землею пламеніють різнобарвні квіти - приходить величне свято - День учителя.
Учитель... Таке ніжне, світле слово. Воно лунає так дзвінко, як чисте джерельце, але водначас воно закликає до праці, творчого пошуку, самовизначення. 
З нагоди святкування Дня учителя  3 жовтня 2018 року у Макарівській ЗОШ було проведено свято "Уклін Вам до землі любі, милі учителі!". Свято розпочалось з флешмобу "Дякую тобі, Учителю!" , якйи підготувала вчитель музичного мистецтва Варваринець Б.В. з учнями 1-4 та 7-го класу. Далі святкування продовжилось урочистим заходом, що підготували учні 9-го та 11-го класів під керівництвом класних керівників Мейсар Н.І та Печора Н.І.  Свято відкрила директор школи Гардубей М.В., яка привітала всіх учителів та побажала квітучого здоров'я, незгасимої енергії, нових здобутків та перемог. До привітань приєднались заступники директор ... Читати далі

Переглядів: 544 | Добавил: Cristal | Дата: 07.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися:

Like
3

"Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою.
Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів."

І. О.Решетовська
Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги навіть тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне досягнення і благовоління відчути мудрість своїх років. 
За матеріалами проекту DilovaMova.com, Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно в усьому світі 1-го жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14-го грудня 1990-го року, резолюція № A/RES/45/106. ... Читати далі

Переглядів: 492 | Добавил: Cristal | Дата: 02.10.2018 | Коментарі (0) Поділитися: